Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım: 'YPG'yi Silahlandırma Kararından Dolayı ABD'ye Savaş İlan Edecek Değiliz'

Yıldırım: 'YPG'yi Silahlandırma Kararından Dolayı ABD'ye Savaş İlan Edecek Değiliz'

İngiltere'de bulunan Başbakan Binali Yıdırım verdiği bir röportajda, ABD'nin YPG'yi silahlandırma kararına karşı Türkiye'nin ne gibi somut adımlar atacağı yönündeki soruya,  'ABD'ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG olsun fark etmez, terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz' diye yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Somali Konferansı'na katılmak için geldiği Londra'da BBC'ye bir mülakat veren Başbakan Yıldırım, YPG'nin silahlandırılmasının ABD'nin kararı olduğunu ve Türkiye'nin de bunun yanlış bir karar olduğunu muhataplarına ilettiğini belirtti.

"Rakka'da IŞİD'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini söylediler"

"Rakka'da IŞİD'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini söylediler"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre,Yıldırım, 'Bu, IŞİD'in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka'da IŞİD'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz' dedi.

Röportajdan bir bölüm 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tehdit hissedersek YPG'yi vururuz"

"Tehdit hissedersek YPG'yi vururuz"

Başbakan Yıldırım, ABD'nin bu kararına karşı Türkiye'nin ne gibi somut adımlar atacağı yönündeki soruya ise 'ABD'ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG olsun fark etmez, terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz' diyerek yanıtladı. 

Yıldırım, ABD tarafından silahlandırılmış olmasına karşın Türkiye'nin kendisine yönelik bir tehdit hissetmesi halinde Suriye'de YPG'ye yönelik hava operasyonlarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

"Donald Trump'a iki önemli mesaj verilecek"

"Donald Trump'a iki önemli mesaj verilecek"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs'ta Beyaz Saray'da yapacağı görüşmede esas olarak iki önemli mesaj vereceğini belirtti:

'En başından beri NATO'da müttefikiz. Dolayısıyla bölgede terörle mücadele konusunda stratejik ortağız. Bölgede ABD yalnızca Türkiye ile birlikte terörle mücadele edebilir, terör örgütleriyle edemez. Bu birinci mesaj olacak.

'İkincisi de, FETÖ tarafından çok ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ve bu örgütün başı ABD'de yaşıyor. Biz ortağız, dostuz. Süreç tamamlanır tamamlanmaz bu kişiyi bize iade etmeniz gerek diyecek.'

"AB ile yeni sayfa açmaya hazırız"

"AB ile yeni sayfa açmaya hazırız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım aynı mülakatta Avrupa Birliği ile ilişkilere dair bir soru üzerine, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesinde bazı bakanların Avrupa'da miting yapmasının engellenmesinin ilişkilere belli bir ölçüde zarar verdiğini söyledi.

Başbakan, Avrupa'nın bir yandan demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi değerlere vurgu yaparken, diğer taraftan da Türkiye vatandaşlarına yönelik bu tarz kampanyaları yasaklamasının 'çifte standart' olduğunu vurguladı.

Yıldırım, 'Ancak şimdi referandum bitti ve artık Türkiye ile Avrupa'nın ortak geleceğine bakıyoruz. Yeni bir sayfa açmaya hazırız. Eğer onlar da hazırsa birlikte hareket edebiliriz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
56
37
15
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucius Grecea

ha içe boşalmadığı sürece zükebilir diyosun

Marv

relax olun sorun yok yarın dünya lideriniz eyy ameriga dedimiydi o silahlar geri gider.Ben reisime güveniyorum yarın çözer bu işi.Savaş falan gereksiz boş re... Devamını Gör