Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım: 'Kredi Kartı Taksitleri 12 Aya Çıkarıldı'

Yıldırım: 'Kredi Kartı Taksitleri 12 Aya Çıkarıldı'

Başbakan Yıldırım, kredi kartlarında limitin 5 bin 200 liraya çıkarıldığını ve borçların bir defaya mahsus 72 taksite yapılandırılabileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım, kredi kartlarıyla harcamalar ve kredi borçlarına dair yeni düzenlemeleri duyurdu.

Kredi kartında yeni limit 5 bin 200 lira

Kredi kartında yeni limit 5 bin 200 lira

Kredi kartlarına genel taksitin azami 12 ayı aşmayacağını söyleyerek söze başlayan Başbakan, kart limitlerinin de artık en az 5 bin 200 lira olacağını açıkladı.

'Kredi kartlarının borç bakiyelerinin yeniden yapılandırılması imkanı getiriyoruz' diyen Yıldırım, 'Yani ödüyorsunuz, ödeme zorluğu başladı, değiştirebiliyorsunuz, yeniden yapılandırma yapıyorsunuz. Bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı veriyoruz' diye konuştu.

Konut kredisine yeni düzenleme

Konut kredisine yeni düzenleme
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım  tüketici ve ev kredilerine ilişkin yeni düzenlemeleri de açıkladı.

'Tüketici kredilerindeki vade azami 36 aydı, bunu 48 aya çıkarıyoruz.' diyen Yıldırım, konut kredilerine ilişkin olarak da şunları söyledi;

'Konut kredilerinde öz kaynak kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 bin liraya bir ev alacaksanız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Orada 5 puan arttırdık. Bankalar yüzde 80’e kadar kredilendirebilecek, yüzde 20’sini de alıcı karşılamış olacak.'

Gıda komitesi

Gıda komitesi

Gıda komitesinin yeniden yapılandırılmasını kararlaştırdıklarını da anlatan Yıldırım, 'Bu komitenin sekreteryasını merkez bankası yürütecek. Gıda fiyatları, üreticiden tüketiciye giderken takip altına alınacak' dedi.

Başbakan, 'Yıllardan beri bir şikayet vardı, tarlada 1 lira olan mal tezgahta 10 liraya çıkıyor. Üretici 'ben üretip kazanamıyorum' diyor, tüketici 'ben pahalı alıyorum' diyor. Bu fark nereye gidiyor, bunun ortaya çıkarılması için komite ciddi çalışma yapacak. Eğer kötü amaçlı, fiyatla oynama varsa, gerekirse ette yaptığımız gibi geçici ithalat yapmak suretiyle piyasa dengesini sağlayabilecek bu komite' diye konuştu.

Komitenin işinin temel gıda maddelerinde yaşanan ani fiyat artışlarının olmaması için gereken tedbiri almak ve müdahale etmek de olacağını belirten Yıldırım, rekabeti bozan uygulamaların da denetleneceğini ifade etti.

'Gıda fiyatlarında taksitlendirme yok'

Başbakan, kredi kartıyla gıda alımında taksitlendirmenin olmayacağını söyledi, yerli elektronikleri teşvik etmek için tedbirlerin de alındığını duyurdu.

Cepte taksit yasağı değişmedi

Cepte taksit yasağı değişmedi

Başbakan'ın açıklamasının ardından Anadolu Ajansı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK), kredi kartları, taksitlendirme ve ihtiyaç kredilerine dair aldığı kararları paylaştı.

Buna göre elektrik-elektronik eşya (beyaz eşya alımları hariç olmak üzere) ve bilgisayar alımlarına da 6 ay taksit sınırı getirildi. Cep telefonlarına, akaryakıt ve gıda harcamalarına ise taksit yasağı sürüyor.

Devam eden taksit yasakları

Taksit yasağına tabi tutulan telekomünikasyonla ilgili harcamalar ve akaryakıt, gıda ve yemek ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit yasağı uygulaması devam edecek.

Ayrıca havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinin hali hazırda olduğu gibi 9 ay taksit sınırına tabi tutulmasına, yurt dışında yapılan harcamalar, alkollü içecek alımları, kozmetik ve ofis malzemesi alımları ve doğrudan pazarlama ile ilgili harcamaların taksit yasağına tabi tutulması kararı alındı.

Düzenlemeyle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

AA, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
17
10
7
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bunlara oy veren fakir kesim düşünsün beni ilgilendirmiyor devam et bindir ali millete, onlara hava hoş :D

Pasif Kullanıcı

2 ay içerisinde büyük bir kriz kapıda. geçmiş olsun Türkiye'm.

Pasif Kullanıcı

Kredi kartında yeni limit 5 bin 200 lira. ben mi yanlış anlıyorum. yoksa 5.200 TL'nin altında kredi kartı olmayacak mı? böyle saçmalık mı var ya:-) mevcut si... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bu düzenlemeden sonra en çok öğrencilere acıyorum. ben öğrenci iken bi kredi kartı almıştım. dört senedir. borcu 0 TL olarak göremedim. kaç aydır çalışıp maa... Devamını Gör