Görüş Bildir
Haberler
Çankaya'da 3 Saatlik Liderler Zirvesi: 'HDP Net Tavır Almalı'

Çankaya'da 3 Saatlik Liderler Zirvesi: 'HDP Net Tavır Almalı'

ATKN
20.08.2016 - 19:23 Son Güncelleme: 22.08.2016 - 14:59

Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 10.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre 3 saat süren görüşmede Türkiye'nin terörle mücadele süreci ve Irak ile Suriye'deki gelişmeler ve Mini Anayasa paketi değerlendirildi. Açıklamada ayrıca, 'HDP'nin, adının terör örgütüyle beraber anılmaması için PKK terör örgütüne karşı net tavır alması gerektiği ifade edildi' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıyla 'Yenikapı'daki birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesi' amaçlandığı bildirildi.

Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. CNN Türk muhabiri Seçil Özer'in aktardığı bilgiye göre, Başbakanlık kaynakları görüşmeye ilişkin şu detayları paylaştı:

'Görüşmede Türkiye'nin terörle mücadele süreci ele alındı. Irak ve Suriye'deki gelişmeler ayrıntılı olarak ele alındı. FETÖ ile yapılan mücadelenin seyri ve atılan adımlar hakkında Başbakan Binali Yıldırım liderlere bilgi verdi. 

Liderlerce mini anayasa paketi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Görüşmede HDP'nin adının terör örgütü ile beraber anılmaması için PKK terör örgütüne karşı net tavır alması gerektiği ifade edildi.'

AA'nın haberine göre liderler, istişare toplantısında ayrıca FETÖ'nün darbe girişimi, terörle mücadele, anayasa paketi gibi konuları ele aldı. Son dönemdeki terör saldırılarının da görüşmede ele alınması bekleniyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yıldırım, 19 Temmuz'da iki muhalefet lideriyle ayrı ayrı Çankaya Köşkü'nde görüşmüş, 1 Ağustos'ta da Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde ve Bahçeli ile TBMM'de bir araya gelmişti.

Liderler, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingin ardından ilk kez bir araya gelmiş oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
26
8
7
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hdp kürtleri temsil etmiyor, kürtleri sadece kiskirtiyor ulkenin gelecegi icin hdp gibi partiler kapanmalidir. kürt halkinin elbette kendi partisini kurma ha... Devamını Gör

Bu beraberliği koalisyon oluşturma döneminde yapsalardı, her şey çok daha güzel olurdu.

Deneri

Meclis 4 bacaklı bi masadır siz 3 bacak toplaniyorsunuz iyi guzel ama 4. Bacagida cagirin yoksa dış mihraklar bunu fırsat bilir devirirler sağlam olmalıyız b... Devamını Gör

Tolga Eser

Hdp bu ulkenn birliğini düşünuyormu sence? Yoksa kurdıstan sevdalısımı?