Görüş Bildir
Haberler
‘Yerli ve Milli Escobar’ Pankartındaki 'Kel’ Suç Sayıldı

etiket ‘Yerli ve Milli Escobar’ Pankartındaki 'Kel’ Suç Sayıldı

Zafer Partisi'nin uyuşturucu ile mücadele için astığını iddia ettiği “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankarta dava açıldı. İddianamede görselde yer alan saçsız erkek kafası ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef alındığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Kafa’ figürüyle İçişleri Bakanının kastedildiği belirtildi

‘Kafa’ figürüyle İçişleri Bakanının kastedildiği belirtildi

Ümit Özdağ'ın liderliğindeki Zafer Partisi'nin, Malatya'daki binasına genel merkezin talimatıyla asılan “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart gerekçesiyle partinin il başkanı Turgut Şahin Emmioğlu gözaltına alınmıştı. Daha sonra Emmioğlu ile birlikte il başkan yardımcısı Baki Üstün ve Yeşilyurt ilçe başkanı Musa Osmanoğlu hakkında dava açıldı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde pankarttaki ‘kafa’ figürüyle İçişleri Bakanının kastedildiğini belirtti.

Soylu ve Özdağ arasındaki tartışmadan yola çıkıldı

Soylu ve Özdağ arasındaki tartışmadan yola çıkıldı

Dava tutanağında şunlar dendi: “Tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelilerin mensubu olduğu parti yönetiminin ülke genelinde basına yansıyan açıklamalarında, söz konusu görseli parti binalarında asmaktaki amaçlarının uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek yönündeki ifadeleri ve söz konusu parti genel başkanının İçişleri Bakanıyla olan yine basına çokça yansıyan polemikleri de göz önünde bulundurulduğunda görseldeki kafa figürüyle birlikte yer alan “Yerli ve Milli” şeklindeki ibarelerinden hareketle, muhatapta yarattığı algı dikkate alındığında, uyuşturucuyla mücadele eden birimlerin en üst derecede görevlisi olan İçişleri Bakanı kastedilerek, mağdura yönelik propaganda yapmak ve mağduru tahkir etmek astıyla suça konu görselin asıldığı yönünde kanaatin oluşmuştur.”

"Uyuşturucu ile mücadele için asmıştık, yarası olan gocunur"

"Uyuşturucu ile mücadele için asmıştık, yarası olan gocunur"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haklarında açılan davaya ilişkin konuşan Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Emmioğlu'nun değerlendirmeleri ise şöyle: 'Biz bu pankartı asmamızın nedeni açıkça bir şekilde belli uyuşturucuyla mücadele amacıyla asmıştık. Burada herhangi birine hakaret etmek gibi bir durum söz konusu değil. Ama bunu üzerlerine alındılar, yarası olan gocunur bunun başka bir açıklaması yok. Hukuksuzluk almış başını gidiyor benim burada siyasi parti temsilcisi olmamın bir önemi kalmadı. Burada vatandaş ya da herhangi bir siyasi parti temsilcisi olmanın hiçbir önemi yok.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
175
25
9
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gokhan aslan

yarası olan gocunmuş

yengegeldikmi

"Uyuşturucu ile mücadele için asmıştık, yarası olan gocunur" :) herhangi bir şekilde dahili yoksa merak etmesini gerektirecek bir şey yok ki :)

Pasif Kullanıcı

Kelin suçlu sayılması gerekiyordu