Görüş Bildir
Haberler
Yerli Akıllı Termostat Cosa, Nest'ten Önce Evlerimize Girmek İstiyor

Yerli Akıllı Termostat Cosa, Nest'ten Önce Evlerimize Girmek İstiyor

ATKN
23.12.2014 - 15:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nest‘in başını çektiği akıllı kombi/termostat uygulamalarına Türkiye’den de bir örnek çıktı. Cosa adlı akıllı kombi kiti, kombinizi akıllı cep telefonunuz sayesinde otomatik olarak veya uzaktan elle yönetmenizi sağlıyor.

Cosa, Nuvia Akıllı Enerji Teknolojileri tarafından geliştirilen yenilikçi bir kablosuz oda termostatı. Cosa’nın donanım kurulumunu kolayca yaptıktan sonra mobil uygulamasını (şimdilik Android) indiriyor ve hemen evinizin sıcaklığını uzaktan veya otomatik olarak yönetmeye başlıyorsunuz.

Nesnelerin interneti alanında konumlanan bir ürün olan Cosa, evde olup olmadığınıza göre ve siz uykudayken evin sıcaklığını otomatik olarak ayarlıyor. Sadece konum ve zaman değişkenlerini değil, dış hava koşullarını da dikkate alıyor ve enerji tüketiminizi en verimli hale getirmeye çalışıyor.

Yüzde 30’a kadar daha az doğalgaz tüketimi

Aldığımız bilgiye göre doğalgaz tüketiminizde yüzde 30’a kadar tasarruf etmenizi sağlayan Cosa, bu açıdan bakıldığında zaman içinde kendi masrafını çıkaran akıllı bir yatırım olarak tanımlanabilir (elektrik faturasına bir etkisi olup olmadığını bilmiyoruz.)

Evinizden uzun süreli uzaklaştığınızda da Cosa devreye giriyor ve peteklerdeki suyun donmayacak şekilde korunmasını sağlıyor. Doğu illeri için oldukça faydalı bir özellik.

Türkiye’de 10 milyon kombi kullanıcısı olduğu ve her yıl 900 bin kombi satıldığını, daha doğrusu ne kadar doğalgaz tükettiğimizi düşünürsek Cosa gibi akıllı ürünler kullanmak bir vatandaşlık görevi bile sayılabilir :)

Nuvia neler yapıyor?

Cosa’nın geliştiricisi olan Nuvia, Türkiye’nin ilk enerji teknokenti olan İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde Cem Gül ve Emre Erkin tarafından kurulan bir girişim. Eylül 2013’te temelleri atılan Nuvia, enerji verimliliği üzerine ürün ve servisler geliştiriyor ve Cosa ile geniş kitlelere ulaşmak istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turkcell eski Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu‘nun melek yatırımcı olarak desteğini alan Nuvia, Yurt dışına açılmayı da hedefleri arasında tutuyor.

Son sözü söyleyecek olursak; Kasım 2014’te satışa çıkan ve Cosa Akıllı Kombi Kiti, 31 Aralık 2014’e kadar cosa.com.tr ve N11.com üzerinden 149 TL’ye (normalde 249 TL) satın alınabiliyor. Google’ın aldığı Nest‘e ($249) iç çekenler için güzel bir fırsat.

Nest’in Avrupa’ya adım attığını ama henüz Türkiye pazarına giriş yapmadığını paylaşalım.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/12/23/yerli-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0