Görüş Bildir
Haberler
Yeni Dünya: Kahinler Olacakları Gördü! 2021 Dijital Çağı Başlıyor 🔮

Yeni Dünya: Kahinler Olacakları Gördü! 2021 Dijital Çağı Başlıyor 🔮

Kovid-19 Virüsünde Normalleşme Sürecine Girdik. Peki Bu Süreçte Bizi Neler Bekliyor?

Kovid-19 Virüsünde Normalleşme Sürecine Girdik. Peki Bu Süreçte Bizi Neler Bekliyor?

Yeni Dünya için ilk adımlarının atıldığı bugünlerde ekonomi, siyaset, teknoloji ve eğitim gibi bir çok alanda yenilikçi çözümler üretilerek kovid-19 süreci normalleştirildi. Alışveriş alışkanlıklarımızdaki değişiklikler e ticaretin kullanım oranı, sokağa çıkma yasaklamaları ise sosyal medya kullanımı oranında artışa sebep oldu. Dijital dünya ile yeni tanışan insan sayısının artmasıyla birlikte akıllarda tek bir soru canlandı. Dijital çağ bizi yeni dünyaya mı hazırlıyor? Kovid-19 virüsü olmayanı oldurdu ve yeni dünya hazırlıkları başladı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Ağlara Olan Düşkünlüğümüz Bize Çağ Atlatıyor

Sosyal Ağlara Olan Düşkünlüğümüz Bize Çağ Atlatıyor

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte insanlar günlerinin 7 saat 29 dakikasını telefon başında geçirmeye başladı. Sosyal ağları kullanmayan insanlar bu dönemde yeni kullanıcı hesapları oluşturdular. Önümüzdeki dönemde dijital kullanım tercih edildiği ve kolaylaştığı için kullanım sayı artarak devam edecek. Her yaş kesiminden insan bankacılık işlemleri, giyim veya market alışverişlerini, resmi kurum işlemlerini, günlük gazete dergi okuma gibi işlerini mobil veya masaüstü üzerinden devam ettirecek. Bu da firmaların ürünlerini ve hizmetlerini dijital ortamda sunmaya daha fazla özen gösterecekleri anlamına geliyor. Büyük bir oyun olacak..

Paranın Bile Değiştiği Bir Döneme Giriyoruz 💸

Paranın Bile Değiştiği Bir Döneme Giriyoruz 💸

Alman Araştırma şirketi Statista'nın verilerine göre, 2019 yılından itibaren ülkemizde sanal para kullanımında artış yaşanmış. Büyük marka ve ülkelerinde gündeminde olan sanal para konusu banknot parayı tamamen tahtından edecek gibi görünüyor. Kovid-19 süreci boyunca dijital dünya ile bağlarımızı daha da güçlendirdiğimize göre sanal paraya olan ön yargı ve korkularımızı geri de bıraktık. İlerleyen dönemde insanlar temastan kaçınma durumuna alışmış oldukları için sanal paraya daha sıcak bakacaklar. Sanal para banknot para karşısında değer kazanacak. Bu konuyla ilgilenen marka ve ülkelerin harekete geçmesi için 2021 en ideal yıl gibi görünüyor.

Robotların Çağı Başlıyor! 🤖

Robotların Çağı Başlıyor! 🤖
www.robotisgucu.com

Yeni dijital çağda bir çok firmanın robotik iş gücüne geçeceği ön görülüyor. Kovid-19 sürecinden dolayı fabrika ve üretim yerleri kısıtlı çalışma saatleri ve vardiyalı sistemler ile üretimlerine devam ettiler. Birçok firma halihazırda iş gücünde robotik sisteme geçiş yapmış olup, üretim kapasitesini 5 katına ulaştırmayı başardı. Firma yetkilileri 2021 yılında insan iş gücüne etki edebilecek unsurlara karşı önlem almak için daha fazla makineyi, robotik sistemi ve sanal zekayı üretim alanlarında  kullanmaya devam edecek. Ön görülen bu olduğundan, insanlar teknolojiye ve sanal zeka sistemlerine daha fazla ilgi duymaya başladı. Uygun üretim stratejilerini robotik sistemler üzerinde kullanarak üretim hacimlerini genişletecekler. Eğitim alanınında Matematik, Mühendislik gibi bölümler daha çok tercih edilecek. Robotları yöneten insanlar olacak. Korkulan olmuyor ki robotlar bizim dostumuz. :)

Kim Sever ki Mesafeli İlişkileri? 👫

Kim Sever ki Mesafeli İlişkileri? 👫

Normalleşme sürecinde de insanlar sosyal mesafesini gerek iş yerlerinde gerekse sokakta korumaya devam etti. Kurumlar ve belediyeler de bu konuda yeni çalışmalara imza attı.

Camilerde namazlar sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınmaya başlandı. Herkes kendi namaz eşyalarını yanında getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahil, park ve bahçelerde sosyal mesafe çemberleri oluşturuldu. İnsanlar hem günün stresini yeşil alanlarda atacak hem de sosyal mesafesini korumuş olacak.

Daha neler olabilir diye bir düşünelim.. 🤔

  • Restoranlar vip oda ve çardak sistemine geçecek. Her müşteri grubuna ait kapalı brandalı çardaklar olacak. Siparişler tablet üzerinden girilecek ve garsonlar ile temas minimum seviyede tutulacak. 

  • Sinema salonlarında ikili koltuk diğer adıyla sevgili koltukları 🥰 daha fazla tercih edilecek. Aralarındaki mesafe arttırılarak branda ile temas minimuma indirilecek. Vip odalarda çift veya grup olarak film keyfinize devam edebileceksiniz.

  • Pazarlama stratejilerinde yenilikler olacak. Dijital ortam üzerinden firma ve markalar ürünlerinin tanıtımları yapmaya devam edecekler. Tekstil grubu ürünlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için firmalar 3D hareketli görsellere ürün sayfalarında yer verecekler. Bir kazağın üzerimizde nasıl durduğunu veya bir fuların hangi renginin daha çok yakıştığını mağazaya gidip denemeden de anlayabileceğiz. Konfor bu değil mi? 😃

Şimdilik kahinler kulağımıza bunları fısıldadı. Peki, bu konuda sen ne düşünüyorsun? 🤔

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pavlichenko Lm

abi bunları tahmin etmek kahin olmayı gerektirmiyor ki. kahinlere de inanmıyorum. bütün bunlar günümüz gelişmelerinin yorumlanması ile gelecek hakkında ortay... Devamını Gör

arslanoglu

Zaten var bunlar lan