Görüş Bildir
Haberler
Yaz Tatilinde Mutlaka Yanınızda Bulundurmanız Gereken 14 Kitap

etiket Yaz Tatilinde Mutlaka Yanınızda Bulundurmanız Gereken 14 Kitap

Dilan Aydemir
31.05.2019 - 10:50 Son Güncelleme: 24.09.2019 - 17:03

Coşkulu kalabalıklardan sıkılan biriyseniz ve huzurlu bir tatil arayışındaysanız, en büyük dostunuz kitabınız olacak. Son zamanlarda gündemden düşmeyen kitaplar arasından size tatil için birkaç önerimiz var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dönüş - Robert Charles Wilson

1. Dönüş - Robert Charles Wilson

Bilim kurgu tutkunları için Robert Charles Wilson’ın 'Dönüş' üçlemesi harika bir seçenek. Üçlemeyle aynı adı taşıyan bu ilk roman, yıldızların kaybolup gökyüzünün karardığı bir ekim gecesinin, Ekim Olayı’nın ardından yaşananları konu almakta. İsyanlar, intiharlar ve cinayetlerle karışan dünya bir yana, bilim insanları bu gizemli olayın nedenlerini araştırıyor. Bu sürükleyici ve gizemli roman, bir yandan günümüz dünya düzenine dair göndermeler içerirken, bir yandan da evrende yalnız olup olmadığımızı sorguluyor.

2. Sevgili - İnci Aral

2. Sevgili - İnci Aral

Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden İnci Aral’ın romanı, gerçek kişilere fakat edebi kurguya dayalı, acı bir umudun ve yalın bir sevginin romanı. Romanın merkezinde, halkın sevgilisi haline gelmiş devrimci bir sanatçının, aykırı bir sinema adamının yaşamı ve Türkiye’nin çalkantılı günlerinin fon oluşturduğu büyük bir aşk var… Gerçek hayata dayalı kurmaca eserler okumaktan ve tarihin duygularınıza hitap etmesinden hoşlanıyorsanız, bu kitap aradığınız kitap.

Onedio editörleri öneriyor!

Onedio editörleri öneriyor!

Deniz, kum, güneş veeee kitap! Daha iyi bir dörtlü olamazdı! 

Plajda size eşlik etmesini isteyeceğiniz kitap burada!

3. Kan ve Gül - Alper Canıgüz

3. Kan ve Gül - Alper Canıgüz

Yazarın her zamanki esprili üslubu ve sürükleyici hikâye anlatımı sayesinde bir solukta okuyacağınız roman “rengini kandan, kokusunu gülden alıyor”.  İkinci sınıf aşk romanları çevirmeni, orta sıklet avare Aziz, bir yangında küle dönüşmek üzereyken, zamanda yolculuk yaparak yirmi yıl öncesine dönüyor ve henüz işlenmemiş bir cinayeti çözmek üzere harekete geçiyor. Bol bol gülmek, çokça merak etmek için yanınızda bulundurmanız gereken bir kitap.

4. Kongo’ya Ağıt - Jean-Christophe Grangé

4. Kongo’ya Ağıt - Jean-Christophe Grangé

Günümüz Fransız Edebiyatı'nın bir numaralı polisiye yazarı Jean-Chrıstophe Grangé’nin karanlığıyla merak uyandıran romanı. Yazarın, Kongo-Fransa-Belçika üçgeninde geçen tüyler ürpertici, soluk soluğa bir kovalamacayı anlatan bir önceki romanı Lontano‘nun devamı niteliğindeki Kongo’ya Ağıtsizi birkez daha Afrika ormanlarına ve büyü dünyasına götürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fi - Akilah Azra Kohen

5. Fi - Akilah Azra Kohen

Çok satan, televizyon dizisiyle de fırtınalar estiren 'Fİ' eğer hala okumadıysanız tatilde mutlaka yanınızda olmalı. Bol manipülasyon, seks, aldatma ve aldanma hikâyeleri içeren üçlemenin ilk kitabı, gerçeklerin ne kadar şok edici olabileceğini gösteriyor.

6. Daha - Hakan Günday

6. Daha - Hakan Günday

Türkiye’de Yeraltı Edebiyatı'nın en önemli temsilcisi Hakan Günday’ın 'Daha' adlı romanı, bugünlerde bir sinema filmi olarak da adından sık sık söz ettiriyor. İnsan kaçakçılığı ve göçmenlik üzerine karanlık bir hikâye anlatan romanı, filmini izlemeden önce okumak şart!

7. Karanlık Sular - Paula Hawkins

7. Karanlık Sular - Paula Hawkins

Dünyaca ünlü ve çok satan yazar Paula Hawkins’in romanı 'Karanlık Sular' yardım çağrısını ciddiye almadığı kız kardeşinin ölüm haberini alan bir kadının yıllar önce kaçtığı kasabaya dönmek zorunda kalışını ve buradaki korkunç hatıralarının gün yüzüne çıkışını konu alıyor. Bir solukta okunacak kitap arayanların mutlaka edinmesi gerekiyor.

8. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

8. Elia ile Yolculuk - Zülfü Livaneli

Yazar Zülfü Livaneli, gerçek bir hikâyeyle karşımızda: Dünyaca ünlü, Yunan kökenli Amerikalı sinemacı Elia Kazan’ın hikâyesiyle… Kendini ne Amerikalı ne de Yunan, bir Anadolulu gibi hissettiğini söyleyen Kazan’ın yıllar sonra Anadolu’ya, memleketi Kayseri’ye doğru yola çıkışı, Livaneli’nin benzer bir yolculuktaki deneyimleri ve M.K. Perker’in eşsiz illüstrasyonları birleşiyor Elia ile Yolculuk‘ta.

9. Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat - Vladimir Pistalo

9. Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat - Vladimir Pistalo

Çılgın dâhi Nikola Tesla’nın hayatını bir de Vladimir Pistalo’dan okuyun. Bu kadar renkli, özgün, deli dolu, tuhaf bir roman okuma şansını her zaman bulamazsınız. Elektriğin Sırp prensini, oldukça elektrikli, cayır cayır bir dille anlatmış Pistalo. Kimi zaman çok hüzünlü, kimi zaman çok eğlenceli bir hayatın aynadan yansıması gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Babam Beni Şahdamarımdan Öptü - Ozan Önen

10. Babam Beni Şahdamarımdan Öptü - Ozan Önen

Bugüne dek birçok edebiyat ve mizah dergisindeki öykülerini, hikâyeleştirdiği sosyal medya içeriklerini zevkle takip ettiğimiz Ozan Önen’in ilk kitabı 'Babam Beni Şahdamarımdan Öptü' de genç yazarın alıştığımız üslubunu ve tabii ki Ege’nin denizini, denizin mavisini bulacaksınız.

11. Zamanın Kısa Tarihi - Stephen W. Hawking

11. Zamanın Kısa Tarihi - Stephen W. Hawking

1988 yılındaki ilk basımından bu yana bilimsel yazın alanında bir başyapıt. Kırk dile çevrildi ve dokuz milyonun üzerinde baskı yaparak uluslararası bir ün kazandı. Kitap o dönemde evrenin doğası hakkında öğrendiğimiz en son bilgiler göz önüne alınarak yazılmıştı, öte yandan o günden bu güne hem atom-altı dünyanın hem de büyük ölçekte evrenin gözlem teknolojilerinde olağanüstü ilerlemeler yaşandı. Bu yeni gözlemler Profesör Hawking’in kitabın ilk baskısında yaptığı kuramsal öngörülerin çoğunu doğrulayan nitelikteydi. Kaleme aldığı özgün metne son araştırmalarından ve en son gözlemlerden edinilen yeni bilgileri katan Hawking, kitabının elinizdeki son baskısı için yeni bir önsöz yazmakla kalmadı, solucan delikleri ve zaman yolculuğuyla ilgili çok etkileyici yepyeni bir bölüm kaleme alarak kitabını güncelledi.

12. Düzgün Muamele - Irvine Welsh

12. Düzgün Muamele - Irvine Welsh

'Trainspotting' romanıyla dünyanın en aykırı ama en ilgiyle izlenen yazarlarından biri haline gelen Irvine Welsh'in 'Düzgün Muamele' romanı eleştirmenler tarafından “şimdiye kadar yazdığı en eğlenceli ve en müstehcen roman” olarak yorumlanıyor. Edinburgh’un arka sokakları, yer altı karakterleri, gizli tünelleri ve karanlık insanlarını ustaca metne döken Welsh’in bu seferki kahramanı pek çok ‘meziyeti’ şahsında bir araya getiren ‘Şerbet’ Terry Lawson.

13. İnsan Vücuduna Seyahat - Gavin Francis

13. İnsan Vücuduna Seyahat - Gavin Francis

Kitabın yazarı, çocukken coğrafyacı olmak isteyen ama cerrah, acil tıp uzmanı ve aile hekimi olan Gavin Francis, okurunu yüzyıllardır araştırılan ancak hala tam keşfedilmemiş bir coğrafya olan insan vücudunu yolculuğa çıkarıyor. Yedi bölümden oluşan kitabın her bölümünde insan vücudunun bir bölgesine odaklanılıyor. Beyinden başlayıp ayaklara doğru yukarıdan aşağıya adım adım ilerleniyor ve organlarımızın mucizevi işleyişi paylaşılıyor. Yazar Gavin Francis hastalarının öykülerini tıp, felsefe ve edebiyatla harmanlıyor, insan vücudunu hastalıkta ve sağlıkta, yaşarken ve ölürken anlatıyor.

14. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler 2 - Elena Favilli, Francesca Cavallo

14. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler 2 - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Agatha Christie, Alice Ball, Audrey Hepburn, Beatrix Potter, J.K. Rowling, Nadya Murad, Nefertiti, Sappho, Selda Bağcan ve niceleri. Hayatta prenses değil, kahraman olmayı seçmiş, bütün engellerin üstesinden gelmeyi başarmış yüz kadın! Dünyanın dört bir yanından elli kadın illüstratörün çizimleriyle görsel bir şölene dönüşen hayatlar. Elena Favilli ve Francesca Cavallo’nun yazdığı, ilk kitabıyla her yaştan kız ve erkeğin baş ucunda yerini alan, haftalarca çok satanlar listelerinden düşmeyen 'Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler' macerası kaldığı yerden devam ediyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
254
64
45
11
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yaz bitti amk

Tuna Karahan

Yaz tatiline gidebiliyoruz mu önce onu sorsanız😎

Furkan Özer

Yalnız yaz bitti ...