Görüş Bildir
Haberler
Yayın Yasağı Sürecek

Yayın Yasağı Sürecek

adem kara
28.11.2014 - 15:21 Son Güncelleme: 28.11.2014 - 17:15

Ankara 8.Sulh Ceza Hakimliği Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere ilişkin yayın yasağının kaldırılması talebini reddetti. Başvuruyu CHP yapmıştı. İtirazın reddedilmesiyle soruşturma komisyonuyla ilgili haberlere ilişkin yayın yasağı sürecek.

Ankara 8.Sulh Ceza Hakimi Bahadır Coşlu CHP'nin yayın yasağına ilişkin itirazını değerlendirdi. Coşlu yayın yasağı kararının usulüne ve yasalara uygun olduğu gerekçesiyle CHP'nin itirazını reddetti.

Meclis Soruşturma Komisyonunun yazısı üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine 27 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar konan yayın yasağı devam edecek.

Yayın yasağı tartışması

Dört eski bakanla ilgili Meclis Başkanlığı’nın başvurusunun ardından mahkemece yayın yasağı getirildiği haberi Pazartesi günü Anadolu Ajansı’nda yayınlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i “hırsızların hamisi” olmakla suçladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek aynı gün yaptığı açıklamada böyle bir başvurusu olmadığını açıkladı. Anadolu Ajansı Çiçek’in bu açıklamasının ardından bir gün önceki haberine düzeltme geçti. Mahkemenin yayın yasağı kararı için başvurunun Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü tarafından yapıldığı duyuruldu.

Başvuruyu CHP yaptı

CHP komisyon haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvurdu. Başvuru Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapıldı. Dilekçede şöyle denilmişti:

'Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağı kararı, insan temel hak ve özgürlüklerini orantısız şekilde kısıtlayan, hukuki dayanaklardan uzak ve atıf yaptığı kanun maddeleri ile birlikte değerlendirildiğinde dahi kabul edilemez niteliktedir. Bu nedenle sadece sonuçlarına vakıf olduğumuz ve fakat içeriğini öğrenemediğimiz kararın itiraz incelemesi neticesinde kaldırılması, demokratik hukuk devleti olmanın ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile T.C. Anayasası hükümlerinin zorunlu sonucudur.'

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yay...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0