Görüş Bildir
Haberler
Yatakta Daha İyi Sonuçlar Elde Etmek Adına Kaslarınızı Kuvvetlendirmek İçin Yapabileceğiniz 12 Spor Hareketi

etiket Yatakta Daha İyi Sonuçlar Elde Etmek Adına Kaslarınızı Kuvvetlendirmek İçin Yapabileceğiniz 12 Spor Hareketi

Laurie Strode
18.11.2021 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi ve sağlıklı bir seks hayatı için kondisyon ve beden dayanıklılığı oldukça mühim bir mesele, biliyorsunuz ki. Aynı zamanda biraz eğlence için pozisyon çeşitliliğine de önem veriyorsanız mutlaka bedeninizi güçlendirmelisiniz. Bunun için basit ama rutin bir şekilde yapıldığında son derece etkili birkaç spor hareketini sizler için listeliyoruz.

1. Plank

Günlük hayatınıza mutlaka adapte etmeniz gereken hareketlerden biri olan plank oldukça basit hareketlerden biridir. Hayatında hareket seviyesi düşük kişiler için de uygun olan bu egzersizle bacak kaslarını, kolları, göbek bölgesini ve kalçaları aynı anda çalıştırıyor olacaksınız.

2. Glute bridge

Kalça, arka bacak altı ve sırt bölgesini çalıştıran Glute Bridge egzersizi yine oldukça kolay fakat tek seferde birçok bölgeyi çalıştırdığınız için pratik egzersizlerden biri. Ayak tabanlarınızdan kuvvet alarak kalçayı yükseltin ve dizlerinizle kalçanız düz bir çizgi halini alsın. Bu pozisyonda birkaç saniye durup tekrar inin ve ihtiyacınız kadar tekrarlayın.

3. Jump squat

Bildiğimiz squat'ın atlamalı versiyonu olan bu hareketle ne kadar yağ ve kalori yaktığınızı duysanız şaşırırsınız. Bacak, kalça, karın kasları ve calflerin devrede olduğu jump squat hem günlük hayatınızı hem de seks hayatınızı kolaylaştıracak eşsiz bir egzersiz.

4. Kegel egzersizi

Pelvik kemiğinin altında yer alan pelvik kasları güçlendirmek için çalışılan Kegel egzersizleri iyi bir orgazm için oldukça önemlidir. Yapılan pek çok araştırma orgazm ve uyarılmanın pelvik kasların işlevselliğiyle bağlantılı olduğunu ortaya çıkarmış. Kegel egzersizini yapabilmek için öncelikle doğru kası bulmanız gerekiyor. Bulduğunuzda ise rahatlayıp pelvik kaslarınızı sıkıp bırakmanız gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Şınav

Bildiğiniz üzere şınav popüler spor hareketlerinin başında geliyor. Popüler olmasına rağmen ne yazık ki o kadar da kolay değil fakat kol kaslarınız ve kalçalarınız için muhteşem!

6. Güvercin duruşu

Yogada da karşımıza çıkan bu duruş esneklik, özellikle kalçalarınızda esneklik kazanmanıza yardımcı olacak. Önce sağ bacağınızı dışı yere gelecek şekilde dizinizi kırarak yerleştirin. Sol bacağınızı arkaya uzatarak ayağınızın üstünü yere yerleştirin ve kalçanızın sol tarafını olabildiğince yere yaklaştırmaya çalışın. Sonra sol taraf için aynı egzersizi tekrarlayın.

7. Hollow hold

En etkili karın egzersizlerinden biri olan bu harekette sırt üstü yatıp kolları ve bacakları belli bir açıda dümdüz kaldırmanız yeterli. Süresini ve hızını kendi kondisyonunuza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz.

8. Dağ tırmanışı

Şınav pozisyonundayken karnınızı sıkı tutup dizinizi olduğunuz yerde sıçrayarak göğsünüze çekin ve sonra başladığınız yere geri dönün. Aynı hareketi diğer dizinizle de yapın. Omuz kasları, ön kol kasları, arka kol kasları ve karın kaslarını aktif olarak çalıştıran bu egzersiz yüksek efor sarf ettirdiği için cinsel yaşamınız için ideal hareketlerden biri olabilir!

9. Sky reach

9. Sky reach

Ellerinizi birbirine kenetleyin ve sanki bir şeye dokunmak istiyormuşsunuz gibi yukarıya doğru uzanabildiğiniz kadar uzanın. Her şeyden öte bedeninizi inanılmaz rahatlatan bir hareket olduğuna tam o an tanık olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Barbell deadlift

Kalça kaslarına, trapezleri ve sırt kaslarına odaklı çalışan bu hareket biraz zahmetli elbette. Fakat pelvik taban kaslarınıza kadar çalışıyor olacağınız bu egzersizle büyük yollar kat edeceksiniz.

11. Walking lunge

Özellikle üst ön bacak kasları ve kalça kaslarını çalıştıran bu basit ama etkili egzersiz seks terapistlerinin de önerdiği hareketlerden biri. Karşıya bakın, karın kaslarınızı sıkın ve bir adımınızı öne atarken arka dizinizi aşağı indirin.

12. Boyun esnetme

12. Boyun esnetme

Biraz da boynumuzla ilgilenelim... Otururken, çalışırken, dizi izlerken bile yapabileceğiniz basit boyun esnetme hareketleri sadece seks hayatınız için değil günlük yaşamınızı da kalitelileştirecek muhakkak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
14
8
7
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın