Görüş Bildir
Haberler
Yatağan'da Bir Maden Sahası Daha Özelleştiriliyor

Yatağan'da Bir Maden Sahası Daha Özelleştiriliyor

Ulaş
10.02.2015 - 17:13 Son Güncelleme: 10.02.2015 - 17:29
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’ye ait maden sahası 13 Mart’a kadar alınacak teklifler sonrasında özelleştirilecek.

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’ye (YEAŞ) ait 11081 No’lu feldispat maden sahası özelleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre özelleştirme Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’ye (YEAŞ) ait Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemi ve pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

Geçici teminat tutarı 2 milyon dolar olan ihale için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 13 Mart olarak belirlendi.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecek.

Ruhsat ve maden sahası yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerine devredilemeyecek ve sınırlı ayni hak tesis edilemeyecek.  

İhaleyle ilgili teklifler 13 Mart 2015 tarihine kadar alınacak. 

SERAMİK YAPIMINDA KULLANILAN MADEN SATILIYOR

Söz konusu özelleştirmenin yapıldığı maden sahasında feldispat madeni bulunuyor. Seramik yapımında kullanılan bölgedeki feldispat maden sahası ‘iyi kaliteli sınıfta’ yer alıyor. Daha önce özel sektör tarafından işletilen sahalar özelleştirilerek tamamen elden çıkarılıyor.

YEAŞ’e a ait, GELİ’ye (Güney Ege Linyit İşletmeleri) bağlı linyit maden sahaları 1 Aralık 2014’te özelleştirilmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre feldispat maden sahasının özelleştirilmesinin ardından bor maden sahalarına özelleştirilmesi de gündemde.

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/yataganda-bir-m...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0