Görüş Bildir
Haberler
Yaşlanmayı Geciktiriyor

Yaşlanmayı Geciktiriyor

Elif Altunten
02.05.2014 - 12:26 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 12:28

Araştırmalar, pirincin içeriğindeki hücre yenileyiciler sayesinde yaşlanmayı geciktirdiğini ortaya çıkardı.

Pekçok faydası olan pirinç, açlık hissini giderdiğinden Diyet besini olarak da kullanılıyor. Sıvıyı içine çeken bir gıda olduğundan dokulara yerleşmiş tuzu bünyesinde bulundurup, dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerin yükünü hafifletirken toksinlerden arınmamızı da sağlıyor. Pirinç, AKUT ve kısa süreli enerji sağlaması, bağırsak peristaltik hareketlerini düzenlemesi ve iyileştirmesini sağlarken yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor.

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre pirinç, iyi bir antioksidan olduğu için vücudu serbest radikallerden temizliyor. Eriş, pirincin doğal antioksidanlaSağlık Haberleri - 7/24 Sağlıkr veya bunu destekleyen C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşiklere de sahip kanseri önlerken, yaşlanma evresini uzatarak beyin sağlığını korumada son derece faydalı yararlı bir besin olduğunu vurgulayarak, “Alzheimere neden olan serbest radikaller ve toksinlerin etkilerini engelleyen koruyucu enzimleri tetiklemektedir. Pirinç özellikle D vitamini, kalsiyum, lif, demir ve riboflavin gibi vitaminler açısından zengindir. Esmer pirinç ve kepekli tahıllar posadan zengindir. Bu nedenden kabızlık tedavisinde çok faydalıdır. Pirinç, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanma sürecini yavaşlatır” şeklinde konuştu.

40 binden fazla çeşidi var

USA Rice Federation verilerine göre, bütün dünyada kırk binden fazla pirinç çeşidine rastlanıyor. Pek çok ülke mutfağında önemli bir yere sahip olan pirinç, karbonhidrat açısından zengin olduğu için, günlük kalori gereksiniminin büyük bir miktarını karşılayabiliyor. Beyin, aktivitesi için karbonhidrata ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple pirinç beyin sağlığı içinde önemli bir besin maddesidir. Pirinç kolesterol, yağ ve tuz içermediğinden birçok hastalıkta ve bilhassa hipertansiyonu olan bireyler tarafından sorunsuzca kullanılabilmektedir.

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın