Görüş Bildir
Haberler
Yaşar Kemal Sempozyum ve Sergilerle Anılacak

Yaşar Kemal Sempozyum ve Sergilerle Anılacak

Onedio Medya
19.02.2016 - 21:39 Son Güncelleme: 27.02.2016 - 13:44

Geçen yıl 28 Şubat’ta yitirdiğimiz edebiyatımızın çınarı, dünya yazarı, gazeteci Yaşar Kemal sonsuzluğa uğurlanışının birinci yılında iki ayrı sempozyumla anılanacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sempozyumların ilki, Darüşşafaka Edebiyat Günleri kapsamında TİM Maslak Show Center’da 20 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek. İkincisi Galatasaray Üniversitesi Fen Edebeyat Fakültesi tarafından 29 Şubat Pazartesi günü “İnsanı, Toplumu, Dünyayı Kucaklamak” başlığında yapılacak.

Yaşar Kemal’i anlatmak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nca düzenlenen, dört oturumda gerçekleşecek sempozyumda Adnan Binyazar “Yaşar Kemal’de Geleneksel Anlatı”, Feridun Andaç “Kurucu Anlatıcı Olarak Yaşar Kemal”, Turgay Fişekçi “Hemite Köyünden Dünya Yazarlığına Yaşar Kemal”, Coşkun Aral “Bir Röportajcı Olarak Yaşar Kemal”, Arif Keskiner “Yaşar Kemal'li Anılar”, Nebil Özgentürk “Yaşar Kemal’in Yaşamından İnsanlık Dersleri” ve Sevengül Sönmez “Yaşar Kemal’i Anlatmak” başlıklı sunumlar yapacaklar. Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’ın da katılacağı sempozyum, 09.00-16.45 saatleri arasında TİM Maslak Show Center Fettah Aytaç Salonu’nda.

İyiliksever bir dost

İyiliksever bir dost

Galatasaray Üniversitesi (GSÜ), Fransız Büyükelçiliği, İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın katkıda bulunduğu, GSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyum, 29 Şubat Pazartesi günü 09.30’da E. Ertuğrul Karsak (Galatasaray Üniversitesi Rektörü) ve Jean-Jacques Paul’ün (Galatasaray Üniversitesi Fransız Rektör Yardımcısı) açış konuşmalarıyla başlayacak. “Yaşar Kemal: İyiliksever Bir Dost” başlıklı açılış sunumunu Daniel Rondeau yapacak.

Galatasaray Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Ali Ergur’un yöneteceği “Toplumsal Sorumluluk ve Edebiyat” başlıklı ilk oturumda Murathan Mungan, Erol Köroğlu ve Aydın Uğur konuşmacı olacak.

“Gazetecilik ve Edebiyat” başlıklı ikinci oturumu Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yasemin İnceoğlu yönetecek. Bu oturumda Kenan Mortan, Marc Semo, Kayıhan Güven ve Timour Muhidine yer alacak.

Doğan Hızlan’ın yöneteceği “Doğa, Kadın ve Kültürel Haklar” başlıklı oturuma Muhsine Yavuz Helimoğlu, Ufuk Özdağ, S. Seza Yılancıoğlu ve Sadık Karamustafa katılacak.

Sempozyum, Zülfü Livaneli başkanlığındaki “Yaşar Kemal’in Dostları: İzler, İzlenimler, Anılar” paneliyle noktalanacak. Panele Ragıp Duran, Levent Yılmaz, Güven Turan ve Gencay Gürsoy konuşmacı olacak. Türkçe-Fransızca dillerinde, eşzamanlı çeviri yapılacak sempozyum Galatasaray Üniversitesi'nin Ortaköy'deki yerleşkesinde.

Beylikdüzü'nde söyleşiyle anılacak

Usta yazar ayrıca Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde Selim Temo, Soman Şahin, Hakkı Başgüney'in katılacağı bir söyleşiyle anılacak. Etkinliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yaşar Kemal’in izinde

Yaşar Kemal’in izinde
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Yaşar Kemal anısına iki de sergi açılacak. Sergilerden biri, Ara Güler Yaşar Kemal Fotoğrafları. Diğeri ise bir dönem Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ve o dönemde Anadolu’yu dolaşan MİHA muhabirlerinin fotoğraflarından oluşuyor. MİHA muhabirleri Yaşar Kemal'in izinde Anadolu’yu bir uçtan bir uca dolaştı, röportajlar kaleme aldı ve fotoğraflar çekti. 22 Şubat’ta Galatasaray Üniversitesi Kampus Tüneli’nde ziyarete açılacak sergiyle hem Yaşar Kemal anılacak hem de bu yolculuğun fotoğrafları sergilenecek.

Kültür Servisi - Hazırlayan: Gülçin Gülan / Fotoğraf: Yusuf Keleş

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
14
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın