Görüş Bildir
Haberler
Yaşadıkları Dünyayı Değiştirdiler! Roma Döneminden Beri Tarihteki En Etkili Çiftler

Yaşadıkları Dünyayı Değiştirdiler! Roma Döneminden Beri Tarihteki En Etkili Çiftler

Dünya tarihinde iz bırakan kişilere baktığımızda bazılarının güçlerini birleştirmiş çiftler olduğunu görüyoruz. Yakın tarihten en güzel örnek Frida Kahlo ve Diego Rivera olsa da Roma döneminden beri dünya tarihinde etkisi olan çok sayıda çift var. Peki bu çiftlerden kaç tanesini biliyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Büyük İskender ve Hephaestion

10. Büyük İskender ve Hephaestion

Aslında çocukluk arkadaşları olan Büyük İskender ve Hephaestion tüm yaşamlarını bir arada geçirdi. Tarihçilere göre bu ikili aslında sevgili olsa da evlenme zamanları geldiğinde aşkları sona erdi ve evlenemeden ayrıldılar. Yine de Hephaestion Büyük İskender'in yaşamı boyunca en sevdiğin ve yakın arkadaşı olarak kaldı. Tarih kitaplarına göre çift birbirine o kadar benziyordu ki çevresindekiler ayırmakta zorluk çekiyordu.

9. Cleopatra ve Julius Caesar

9. Cleopatra ve Julius Caesar

Cleopatra 21, Julius Caesar ise 52 yaşındayken başlayan bu aşk, Caesar'ın Mısır'a gelmesi ile meydana geliyor. Kendini Caesar'a hediye olarak verilen halının içine gizleyen Cleopatra, ittifak olmaları için bir teklifte bulundu ve iş birlikleri bir anda aşka dönüştü. Ortaklıkları Cleopatra'nın bir erkek evlat doğurması ile güçlenirken, Caesar'ın öldürülmesi işleri bozdu.

8. Theodora ve I. Justinianus

8. Theodora ve I. Justinianus

Aktris Theodora ve halktan biri olan I. Justinianus'un birlikteliği o kadar güçlüydü ki 6. yüzyılda Doğu Roma'ya hükmedecek kadar yükseldiler. Zamanın en güçlü kadınlarından biri haline gelen Theodora, gücünü eşinin danışmanlığından aldı. Kadın hakları için çalışmalar yapan çift, aynı zamanda Ayasofya gibi önemli yapıların inşasını başlattı.

7. Isabella ve Ferdinand

7. Isabella ve Ferdinand

Isabella ve II. Ferdinand, 32 yıllık evlilikleri boyunca İspanya'yı 15. yüzyılın en güçlü devletlerinden biri haline getirdi. Hem siyasi hem de dini tarafları birleştiren ikili, Kristof Kolomb'u destekleyerek İspanyol İmparatorluğu yolundaki ilk adımları attılar.

6. Şah Cihan ve Mümtaz Mahal

6. Şah Cihan ve Mümtaz Mahal

17. yüzyılda Babür İmparatoru olan Şah Cihan'ın saltanatının en önemli göstergesi, üçüncü karısı Mümtaz Mahal için yaptırdığı Taç Mahal ile öne çıkıyor. 1612'de evlenen çift büyük bir aşk yaşarken Mümtaz Mahal 1631 yılında doğum yaparken öldü. Böylece imparator ölen karışı için bir türbe yaptırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Napolyon ve Josephine

5. Napolyon ve Josephine

Napolyon Bonapart ve Josephine'in fırtınalı aşkı daha sonra evliliğe dönüşmüştü. İkili evlendikten sonra büyük bir imparatorluğa hükmettiler. Josephine'in imparatorluktaki katkıları epey büyük olsa da Napolyon 1810'da Josephine'den ona bir varis veremediği için boşandı. Boşandıktan sonra ikili arasını iyi tuttu ve devlet meselelerinde birbirine danıştı.

4. Anna Murray ve Frederick Douglass

4. Anna Murray ve Frederick Douglass

Anna Murray, kölelikten kurtulan ebeveynleri sayesinde özgür doğan ilk çocuklardan biri. Baltimore'a taşındıktan sonra orada bir köle olan Frederick Douglass ile tanışan Murray görür görmez birbirlerine âşık oldular. Douglass'a New York'ta özgür bir yaşam sunmak isteyen Murray, para ve kaynaklarını birleştirerek bir yolculuğa çıktı. ABD'de köleliğini sona erdirebilmek için bildirgeler yayınlayan ve konuşmalar yapan çift, bu konuda epey etkili atılımlar yaptı.

3. Marie ve Pierre Curie

3. Marie ve Pierre Curie

Aşklarının yanı sıra zekalarıyla da bir araya gelen Marie ve Pierre Curie, bilimin en etkili çiftlerinden biri oldular. Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde okurken tanışan çift, birbirlerine hem âşık oldular hem de profesyonelliklerinden etkilendiler. En sonunda 1895'te evlendiler. 1903 yılında Nobel ödülü kazanan ikili, günlük yaşantılarını genel olarak laboratuvar ortamında geçiriyordu.

2. Gertrude Stein ve Alice B. Toklas

2. Gertrude Stein ve Alice B. Toklas

1907 yılında Paris'te yaşayan iki Amerikalı gurbetçi olan Getrude Stein ve Alice B. Toklas, bir davette tanışarak âşık oldular. Bir süre sonra beraber yaşamaya başlayan çift Picasso, Hemingway, Matisse ve Fitzgerald gibi isimlerle yakın arkadaşlık kurdular. Modern sanat ve edebiyat alanlarında başarılı çalışmalara imza atan çift, Paris'i Paris yapan kişilerden...

1. Frida Kahlo ve Diego Rivera

1. Frida Kahlo ve Diego Rivera

20. yüzyılın en önemli iki ressamının bir araya geldiği bu aşk, aslında çok dengesiz bir ilişkiyi doğurmuştu. Yaratıcılıkları konusunda birbirlerini perçinleseler de Diego'nun çapkınlıkları ve Frida'nın hastalığı ikilinin ilişkisini bir dargın bir barışık yürütmelerine sebep oldu. 'Güvercin ve fil' aşkı olarak tanınan çift, hiç şüphesiz sanata çok sayıda katkıda bulundu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın