Görüş Bildir
Haberler
Yaşadıkları Büyük Karakter Değişimleriyle İzleyicisine Ne İzlediğini Sorgulatan 15 Dizi Karakteri

Yaşadıkları Büyük Karakter Değişimleriyle İzleyicisine Ne İzlediğini Sorgulatan 15 Dizi Karakteri

Kumsal
23.09.2023 - 10:02 Son Güncelleme: 30.09.2023 - 23:06

Friends'in Joey'ine Game of Thrones'un Sansa Stark'ına birçok karakter sezonlar ilerledikçe olduklarından farklı hale geldi. Kimisinin değişimi anlamlı olsa da bazıları anlamsız. Gelin, on beş tanesine beraber bakalım👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kaileyhansen...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sansa Stark (Game of Thrones)

1. Sansa Stark (Game of Thrones)

Belki de bir TV karakterinin en büyük dönüşümlerinden biri Game of Thrones'taki Sansa Stark'ta görülüyor. İlk ve son sezonlar arasında Sansa neredeyse tanınmaz hale geldi ancak bu değişim sebepsiz değil. Sansa ile ilk tanıştığımızda, dünyanın adaletsiz olduğunu düşünen kendini beğenmiş bir çocuktu. Stark ailesi parçalandıktan sonra Sansa tek başına kalıyor ve adeta cehennemi yaşıyor. İlerleyen sezonlarda gördüğümüz Sansa, daha güçlü ve cesur bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kesinlikle kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyor. Gerçek bir lider haline gelip hayat tecrübesi ve yaş alması sebebiyle kişilik olarak tamamen değişiyor.

2. Winston Bishop (New Girl)

2. Winston Bishop (New Girl)

Winston Bishop, tüm zamanların en iyi TV karakterlerinden biri. New Girl'ün ilk bölümlerinde yeterince komikti ama Schmidt ya da Jess gibi dizinin diğer büyük karakterleri arasında kendine yer bulamıyordu. Sezonlar ilerledikçe, Winston gerçekten dizinin en iyi karakterlerinden biri haline geldi ve çatı katı ekibinin vazgeçilmez bir üyesi oldu. Onun karakter gelişimine hayran olmamak mümkün değil. Sıradan bir sporcudan, oda arkadaşları arasında her zaman huzuru korumak isteyen tatlı, şefkatli ve düşünceli bir arkadaşa dönüştü. Tuhaflıkları (kedisi Ferguson'la olan sadık bağı gibi) onu daha da sevimli kıldı.

3. Robin Buckley (Stranger Things)

3. Robin Buckley (Stranger Things)

Stranger Things'in üçüncü sezonunda tanıştığımız, alaycı ve esprili bir kişiliğe sahip olan Robin, Scoops Troop döneminde çoğunlukla Steve'in şapşal kişiliğini bozuyordu. 4. Sezonda, hala son derece zeki, ancak Robin'in komik tek satırları savunmasız güvensizliklerle dengeleyen tamamen farklı bir yönünü görüyoruz. Bana göre bu değişiklik işe yarıyor. Karakter her iki sezonda da farklı hissettiriyor, ancak 4. Sezon Robin rahatça grubun bir parçası ve artık tek boyutlu yeni kız değil.

4. Quinn Fabray (Glee)

4. Quinn Fabray (Glee)

Yukarıda bahsedilen karakterlerin aksine, Glee'nin Quinn Fabray'inin dönüşümü her açıdan tuhaftı. Diziye klasik bir 'kötü amigo kız hamile kalır' klişesiyle başladı ve büyümek için bir sürü potansiyeli vardı. Bunun yerine, sezonlar boyunca, yazarlar Quinn'in yönünü bulamamış gibi görünüyor ve ona dizideki en garip, en vahşi olay örgülerinden bazıları verildi. Hiçbir açıklama yapmadan iyilik ve kötülük arasında gidip geliyor. Felç geçiriyor ama sadece geçici olarak. Bebeğini evlatlık verdikten sonra geri çalmaya çalışıyor, sebepsiz yere gotik bir tarza geçiyor ve görünüşe göre ortaokulda zorbalığa uğradığına dair koca bir geçmişi var ama bundan sadece bir kez bahsediliyor. Ani kişilik değişimleri karakterini tamamen mahvediyor.

5. Miranda Hobbs (Sex and the City)

5. Miranda Hobbs (Sex and the City)
pbs.twimg.com

Zeki, çalışkan, bağımsız ve harika bir arkadaş. Dizi boyunca, onun bir birey olarak öz değerini ve tutkularını azaltmadan bir eş ve anne olarak hayatı kucaklamak gibi bazı gerçek şeylerle başa çıktığını görüyoruz. Yeni dizide, orijinal Miranda'nın unsurları hala var ama birçoğu kaybolmuş durumda. Miranda'nın bu versiyonu, onun rasyonel benliğinin tam tersi gibi hissettiriyor. Kötü bir arkadaş, kocasını terk etmekten nispeten rahatsız olmamış gibi görünüyor (Orijinal Miranda daha fazla empati kurardı) ve işte böyle... Tanıdığımız güçlü karakter neredeyse tanınmaz halde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eli Moskowitz/Hawk (Cobra Kai)

6. Eli Moskowitz/Hawk (Cobra Kai)

Cobra Kai'de Eli, okulda korkunç bir sataşmayla karşı karşıya kalır. Bu korkunç deneyim onu karateye yönlendirir, burada kendine güven kazanır ve büyük bir kişilik değişimine uğrar. Eski kimliğini geride bırakan Eli, öfkesini 'Hawk' adını verdiği yeni bir kişiliğe yönlendirir, görünüşünü değiştirir ve sinirlendiğinde kavga çıkarır. Bu dönüşüm kötü muamelenin bir sonucu olsa bile, kesinlikle sağlıklı değildir. Hawk da en az zorbaları kadar kötü niyetli hale gelir ve öfkesinin kendisini ele geçirmesine izin verir. Neyse ki dizi boyunca bu öfkesinden kurtulmaya başlıyor ve gerçek kişiliğinin biraz olsun ortaya çıktığını görüyoruz.

7. Leslie Knope (Parks and Recreation)

7. Leslie Knope (Parks and Recreation)

Parks and Rec'in ilk sezonundan sonra karakterinde büyük değişiklikler oldu. Her dizide olduğu gibi, senaristler ilk sezonda kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştılar ve ilerleyen karakterlerde bazı önemli değişiklikler yaptılar. İkinci sezonda Leslie, daha az karikatürize bir hale büründü ve elbette kendi çapında hala komik olan güçlü bir lider olarak görülmeye başlandı. Bence bu yaratıcı karar tamamen işe yaradı ve Leslie'nin zamana meydan okuyan bir karakter olmasına yardımcı oldu. İlginçlik ve komiklik arasında mükemmel bir denge kurarken aynı zamanda başarılı olduğunu görmek isteyeceğiniz güçlü bir karakter olarak yerini koruyor.

8. Manny Delgado (Modern Family)

8. Manny Delgado (Modern Family)

Manny, Modern Family'nin ilk sezonlarının en iyi yanlarından biri olsa da, birçok hayran dizinin ilerleyen bölümlerinde onun karakteri konusunda hayal kırıklığına uğradı. İlk günlerdeki Manny'nin büyüsü, yetişkin bir insanın bilgeliğine sahip bir çocuk olmasıydı. Ergenlik çağına geldiğinde, dizi onunla ne yapacağını bilmiyor gibi görünüyor ve karakteri sıklıkla tutarsız ve tanınmaz hale geldi.

9. Elena Gilbert (The Vampire Diaries)

9. Elena Gilbert (The Vampire Diaries)

The Vampire Diaries'ın ana karakteri olmasına rağmen Elena Gilbert'ın tiplemesi biraz karışık. İki yakışıklı vampir kardeşten hangisini daha çok sevdiğine karar veremeyen içe kapanık iyi bir kız olarak başlıyor ancak her sezon farklı bir Elena ile karşılaşıyoruz.

10. Cami O'Connell (The Originals)

10. Cami O'Connell (The Originals)

The Vampire Diaries'ın yan dizisinde Cami, kazara kendini vampirlerin dünyasında bulan bir terapisttir. The Originals'ın insan tarafı olan Cami, karamsar ve psikopat Klaus'un eski halinden eser kalmaması için onunla arkadaş oluyor. Bu dizi TVD evreninde yaşadığı için her insanın bir vampire dönüşmesi an meselesi, dolayısıyla Cami de bu akıbete  boyun eğiyor.  Ölümsüz olarak geçirdiği kısa süre boyunca Cami gerçekten çekilmez biri oldu ve dizideki zamanını en sinir bozucu karakterlerden biri olarak tamamladı. Cami'nin vampir olması şaşırtıcı değildi ancak Cami bu olaydan sonra aniden bencil ve sinir bozucu biri haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jan Levinson (The Office)

11. Jan Levinson (The Office)

The Office'te tanıdığımız ilk Jan, tamamen iş odaklıdır ve Michael Scott'ın tam tersi gibi davranır. Michael'la çıkmaya başladığında onun çılgınlığa sürüklendiğini, Michael'dan daha çatlak biri haline geldiğini ve mum yapımına garip bir düşkünlük geliştirdiğini görüyoruz.

12. Joey Tribbiani (Friends)

12. Joey Tribbiani (Friends)

Birçok uzun soluklu komedi dizisinde, yavaş yavaş tam bir aptala dönüşen bir karakter vardır. Friends'te bu durumdan muzdarip olan karakter Joey'dir. Dizinin başlangıcında, biraz dalgın ama yine de aklı başındadır. Diğer karakterler zaman içinde daha katmanlı hale gelirken Joey, oldukça tek boyutlu kalıyor ve derinlik kaybediyor.

13. Eric Matthews (Boy Meets World)

13. Eric Matthews (Boy Meets World)

Joey'in durumunun bir başka örneği Boy Meets World'de görülmektedir. Cory'nin ağabeyi Eric, küçük kardeşiyle pek anlaşamayan popüler bir sporcudur. Zamanla Eric'in karakteri gülünç derecede ahmaklaşır ve havalılığı aptalca esprilerle yer değiştirir. Bazı hayranlar Eric'in bu karikatürize davranışlarının dördüncü sezonda geçirdiği kafa travmasından sonra başladığını düşünüyor. Diğerleri ise dizinin Cory'nin bakış açısından olması nedeniyle havalı ağabeyini görme şeklinin büyüdükçe değiştiğini düşünüyor.

14. Jenny Humphrey (Gossip Girl)

14. Jenny Humphrey (Gossip Girl)

Gossip Girl'de, Dan Humphrey'nin küçük kız kardeşi Jenny de dahil olmak üzere herkes Manhattan'ın elit tabakasının bir parçası olmak ister. Bu nedenle dizinin başında Jenny, bu tabakaya uyum sağlamayı kafasına takar. Onu defalarca dışlanmış hissederken görürüz ve sonunda 'o' tabakaya girmeyi başarır.  Jenny daha sonra punk-rock dönemine giriyor ve birçok olay örgüsünü baltalıyor. Zengin yaşıtlarının sahip olduğu her şeyi reddetmesi mantıklıdır ancak bu kişisel dönüşüm ilerledikçe karakteri düşüşe geçer.

15. Carol Peletier (The Walking Dead)

15. Carol Peletier (The Walking Dead)

Zombi kıyametinin başlangıcında, Carol utangaç ve ürkek biridir. Bir grup ölümsüzle uğraşmadan önce bile, özellikle tacizci kocası söz konusu olduğunda, başkalarının kontrolü ele almasına izin verdiğini görüyoruz. Sezonlar ilerledikçe Carol yaşadığı ağır travma ve hayatta kalma ihtiyacı nedeniyle ciddi bir kişilik değişimine uğruyor. İlerleyen sezonlarda Carol zeki, kurnaz, cesur ve güçlü bir savaşçıya dönüşüyor. Hayatta kalanlar grubu içinde grubun iyiliği için zor seçimler yapmaktan korkmayan biri haline geliyor. Tüm kişiliği yüz seksen derece değişiyor.

Sizce bu değişimlerden hangileri mantıksız, hangileri mantıklı? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

12# joey! how you doin? 😁