Görüş Bildir
Haberler
Yarbay Mehmet Alkan Hakkında Soruşturma

Yarbay Mehmet Alkan Hakkında Soruşturma

Onedio Medya
25.08.2015 - 09:34 Son Güncelleme: 25.08.2015 - 11:59

Kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde yaptığı konuşma ile gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yarbay  Alkan ilk kez konuştu ve hakkındaki eleştiriler için 'Hepsini Allah'a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hepsini Allah’a havale ediyorum"

Yaptığı açıklamalardan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması başlattı. 

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugün yayımlanan, 'O yarbay aynen şunları söyledi' başlıklı yazısında soruşturmayı şöyle duyurdu:

Yarbay Mehmet Alkan’a disiplin soruşturması açanlar, ona ceza vermek isteyenler kendilerini Yarbay Mehmet Alkan’ın yerine koysunlar. Şehit edilen kardeşine cenaze namazı bile kıldırılamıyor.

Komutan bir anda PKK’lı, Fethullahçı, Ergenekoncu yapılıyor. Telefonda Yarbay Alkan’a yazılanları, söylenenleri hatırlattım, cevabı “Hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?” oldu. Disiplin soruşturması için de “Neye karar verirler bilemiyorum” dedi.

İşte biz telefonda konuşurken, “son dakika” haberi olarak Şemdinli’de iki askerimizin şehit edildiği belirtiliyordu. Şehit ağabey bu acı haberi bizden önce almıştı. Hatırlattığımda şunları söyledi:

“Kardeşimin şehit olmasından sonra onun son şehit olması, başkalarının da ocağında bu acıların yaşanmaması için dua ettim. Bunu yürekten diledim. Şemdinli’den iki şehit haberini aldığımda o ailelerinin nasıl acılar içinde olduğunu yaşayan birisi olarak biliyorum.”

İçişleri Bakanlığı tarafından da 'araştırma'

Yarbay Alkan’ın açıklamalarını Hürriyet’e değerlendiren İçişleri Bakanı Sebahatti Öztürk, “Kendisine şehit yakını gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak, üniformalı birinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil” dedi. 

Bakan Öztürk Ankara dışında olduğu için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile görüşmediklerini, ancak hem jandarma teşkilatının hem İçişleri’nin yetkililerinin konuyu araştırdığını ifade etti.

Yarbay ne demişti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenaze töreninde şapkasını çıkararak 'Alim' diye seslenen şehidin abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, 'Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok' diyerek isyan etmişti.

Kaynaklar: Sözcü ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0