Görüş Bildir
Haberler
Yalova'da Ağaç Katliamı

Yalova'da Ağaç Katliamı

adem kara
27.11.2014 - 14:09 Son Güncelleme: 27.11.2014 - 16:57

Fotoğraf:  @babetsihayvan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalova'dan Bursa ve İzmit'e geçiş noktası olan Tonami Meydanı'na yapılması planlanan köprülü kavşak için kimi kaynaklara göre 158, kimi kaynaklara göre ise 180 ağaç adet kesildi. Yol yapımı için yapılan ağaç kesimine tepkiler sürüyor.

Fotoğraf:  @babetsihayvan

Fotoğraf:  @babetsihayvan ·

CHP'li vekilden CHP'li belediyeye ağaç tepkisi

CHP'li vekilden CHP'li belediyeye ağaç tepkisi

Tepkilere CHP Milletvekili Melda Onur da destek verdi ve  CHP'li belediyeye ilişkin Twitter'da yöneltilen eleştirileri retweet ederek 'Şimdi Yırca'yı nasıl savunuruz' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o tweetler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman 'Başka çarem yok' demişti

Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman 'Başka çarem yok' demişti

Yalova Platformu geçen hafta yürüyüş yaparak kesime tepki göstermişti. Platformun tepkilerini değerlendiren CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var. Bir olayı gerçekleştirirken Sayın Hayrettin Karaca’nın dediği gibi kamu yararı olup olmadığına bakmak lazım” demişti. Seçim öncesi de sık sık Yalova’nın önemli bir probleminin trafik olduğunu anlattığını kaydeden Salman, “Bunu çözmek Yalova’da kolay bir iş değil. Çünkü Yalova kötü planlanmış bir şehir” diye konuşmuştu.

Salman, Yalova’da trafiğin özellikle yaz aylarında Dörtyol bölgesinde sıkıştığını ifade ederek şöyle devam etmişti: “İstanbul, Bursa, İzmir gibi 3 büyük metropolü bağlayan bir yol burası. Körfez Geçiş Köprüsü yapılması bölgedeki yükü alacak. Üst geçit yapılacaksa, orada ağaç kesilmek zorunda mı? Zorunda. Gerçekçi olmak lazım. Hayrettin Karaca’nın dediği gibi; orası orman değil. Telafisi olmayan ağaçlar da yok. 100 yıllık ağaç olsun orada kesmeyelim. Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman, ne makine, ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek. Kestiğimiz her ağacın yerine fazlasıyla ağaç dikeriz.”

Onedio, Twitter ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0