Görüş Bildir
Haberler
Yalnızlık Hissinin Bizi Ele Geçirmemesi İçin Dikkat Etmemiz Gereken Durumlar

Yalnızlık Hissinin Bizi Ele Geçirmemesi İçin Dikkat Etmemiz Gereken Durumlar

Uzun zamandır yaşadığımız yalnızlık döneminden çıkmak için kendimizi kandırdığımız zamanları saysak bitiremeyiz şimdilerde. Bunu yaşamamak için dikkatli olmamız ve gözümüzü açmamız gereken durumları sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatınızdaki insanı odak noktanız yapmak...

Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki; uzun zamanlı bir yalnızlık belki de depresyon döneminden çıktığınız için tüm hayatınızı karşınızdaki insana göre şekillendirmek isteyebilirsiniz. Bu büyük bir hata ama yapmadan da duramıyoruz sanırım.

Kafasına vur ekmeğini al bir tipe evrilmeyin.

Hayatınız boyunca yumruğunuzu masaya vuran birinden, tamamen ilişkisine göre şekillenen birine evrilmemeye özen gösterin. Biliyoruz, tekrar o yalnızlığa dönmeyi istemiyorsunuz ama bunun için de karakterinizden ödün vermenize gerek yok.

Kaliteli bir sosyal çevre yaratın, boş beleş insanlardan olabildiğince uzak durun.

Yalnızlık hissi kalıcı bir hâl almaya başladığı zaman, geniş bir çevrenin buna yararı olabileceğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Kaliteli ortamlarda bulunmaya özen gösterin.

Hobilerinize ilgi duyan arkadaşlıklar kurmaya çalışın.

Hobileriniz ve ilgi alanlarınızın aynı olduğu insanlarla arkadaşlık etmek, konuşacak ve paylaşacak daha çok şey yaratmanıza yardımcı olacaktır. Tatlış arkadaşlıklar edinmeye özen gösterin ki bir daha o kalıcı yalnızlık hissinin çukuruna düşmeyin.

Yeni şeyler öğrenmeye her zaman açık olun çünkü insan kendinden sıkılmamayı öğrenmeli.

Yeni şeyler öğrenmeye her zaman açık olun çünkü insan kendinden sıkılmamayı öğrenmeli.

Yalnızlığın en büyük nedenlerinden birisi de çevrenizden sıkılma durumu oluyor. Kendinizle vakit geçirmeyi sevmeye çalışın. Zaman içerisinde kendi kendinize kaldığınızda kendinizden bile sıkılabiliyorsunuz. Bunu düzeltmek adına yapılacak her şey sizin kendi içinizde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arkadaşlarınıza kendinizi kullandırtmayın.

Kendi yalnızlığınızdan sıkıldıkça, insanların sizi kullanma potansiyelini de daha fazla arttırmış olabiliyorsunuz. Sadece eğlenmek ya da iyi vakit geçirmek için kendinizi çevrenize kullandırtmayın. İşi düşünce arayan insanları hayatınızda farklı yerlere koymaya çalışın.

Kendinize daha çok zaman ayırın ve meditasyona yönelin.

Kendinize daha çok zaman ayırın ve meditasyona yönelin.

Kendinizi sevmeyi öğrenmek kadar önemli bir şey yok. Bu konuda eksik olduğunuzu düşünüyorsanız kendi kendinizi dinlemeye yardımcı olacak yöntemi deneyin ve meditasyona daha fazla vakit ayırın.

Daha açık bir insan olmaya çalışın.

Egosal sorunlar ya da bazı sosyallikten kaçma durumları bizi yalnızlığa daha da itiyor. Sonra da çok pişman olabiliyoruz.

Her insan size kötülük yapmak istemiyor, bunu anlamaya çalışın.

Zaman içerisinde yaşadığınız güven sorunları sizi yalnız bir insan olmaya itmiş olabilir fakat sizinle iletişime geçmeye çalışan her insan size zarar vermeye yönelik hareketler yapacak değil... Biraz daha empati kurmaya özen gösterin.

Hayattaki hatalarınızı gözden geçirin ve iğneyi bazen kendinize batırın.

Hayatımızdaki her problem için dış etkenleri suçlamak sanıyoruz ki, insanların sorunlarından kaçış yöntemlerinden sadece bir tanesi. Fakat, yaşadığımız sorunları tekrar gözden geçirerek biraz da kendi hatalarımızı görmeye çalışmak yaşadığımız yalnızlık hissini daha hafif bir hale getirecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
17
6
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

Ben yalnızlığımdan gayet de memnunum.

Midoriya

Yalnızlık bir yere kadar güzeldir, fazlası hayatın tadını çıkarmana engel oluyor. En azından bana göre böyle.

Pasif Kullanıcı

Ben: neo noir film izleyelim sergiye gidelim ilkçağ filozoflarını okuyalım Arkadaşım: Zara'da %70 indirim varmış ben: 😑

Barney

"boş beleş insanlardan olabildiğince uzak durun" - yalnızlık sebebim, teşekkürler..