Görüş Bildir
Haberler
Yalnız Yaşamanın İnsanı Çok Daha Güçlü Bir Hâle Getirdiğinin 17 Net Kanıtı

etiket Yalnız Yaşamanın İnsanı Çok Daha Güçlü Bir Hâle Getirdiğinin 17 Net Kanıtı

cakyz
15.09.2016 - 00:21

'Yalnızlık', nedendir bilinmez, kulaklarımızda hüzünlü bir etki yaratan, pek nâdir olumlu bir anlam çağrıştıran bir kelimedir sevgili dostlar. Ancak yalnız yaşamak ve hayata tek başına göğüs germek aslında insan için benzeri bulunmaz bir öğretmendir. Yalnız yaşayan insanların çok güçlü bir karaktere sahip olmasının sebebi de tam olarak budur. İşte yalnız yaşayan ve kendisine bir hayat kurmaya çalışan tüm gönül dostları için derlediğimiz 17 benzersiz özellik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatınızı kendiniz belirler; kimseye dayanmadan yaşamayı öğrenirsiniz.

2. Çoğu insanın baş etmekte güçlük çektiği yalnızlık ile barışır; hem hayatınızdaki insanların, hem de yalnızlığın değerini anlarsınız.

3. Dışarıdaki tüm insanların sizi aileniz gibi koşulsuz sevmediğini anlar, iyi ilişkiler kurmak için çaba sarf etmeye ve fedakârlık yapmaya başlarsınız.

4. Kendi gücünüzle yapabileceğiniz şeylerin farkına varır, hayatınızı her gün yeniden yaratmak için çaba göstermeye başlarsınız.

5. Kendinizin çok daha iyi farkına varır, kendinizle iyi vakit geçirmeyi öğrenirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paranın kıymetini çok daha iyi anlar, hayatınızı sürdürmek için harcamalarınıza dikkat etmeye başlarsınız.

7. Sorumluluk almanın önemini öğrenir, limitlerinizi zorlarsınız.

8. Aldığınız kararların ne gibi sonuçlar doğurabileceğini ve sizi nasıl etkileyebileceğini ölçüp tartar, daha mantıklı kararlar alırsınız.

9. Başkalarını suçlamanın ve devamlı şikâyet etmenin anlamsızlığını kavrar, kendi davranış ve söylemlerinizin sonuçlarıyla yüzleşirsiniz.

10. Hayatın getirdiği kaçınılmaz zorlukların tek başınıza üstesinden gelmeyi öğrenir, diğer insanlara göre daha fazla tecrübe ve bilinç geliştirirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Devamlı kendinizi başka insanların varlığıyla oyalamadığınız için kendinizden kaçmaz, uzun uzun düşünmeye zaman bulursunuz.

12. İnsanın sosyal bir varlık oluşunun ancak tam olarak yalnız kalmakla anlaşılabileceğini fark eder, düzenli bir hayat yaşamak için başka insanların yardımına ihtiyacınız olduğunu kavrarsınız.

13. Yemek yapmaktan bulaşık yıkamaya, ampul değiştirmekten temizlik yapmaya kadar pek çok şey öğrenir; hayata dair pratik bilgilerinizi geliştirirsiniz.

14. Kendi yaşadığınız durumlarla birlikte diğer insanları daha iyi anlamaya başlar, onları oldukları gibi kabul eder ve yardım etmeye çalışırsınız.

15. İnsanın içinde nasıl bir potansiyel güç taşıdığını öğrenirsiniz; insan gücünün sınırlarının yalnızca zihnimize inşa etmiş olduğumuz sınırlar olduğunu anlarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendinize sıfırdan bir dünya yaratır ve bu dünyanın kıymetini bilerek ona sıkı sıkı sarılırsınız.

17. Ve tüm bunları yapabildiğinizi gördüğünüz zaman, ne kadar güçlü bir insan olduğunuzun farkındalığını ve mutluluğunu yaşarsınız.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
525
145
47
26
26
22
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?