Görüş Bildir
Haberler
Yakından Tanıdığımız Oyun Karakterlerinin Tasarım Aşamasındaki İlk Hallerini Görünce Çok Şaşıracaksınız

Yakından Tanıdığımız Oyun Karakterlerinin Tasarım Aşamasındaki İlk Hallerini Görünce Çok Şaşıracaksınız

Neredeyse her oyuncunun tanıdığı, popüler kültüre mal olmuş ünlü oyun karakterleri tasarım aşamasını geçip karşımıza gelene kadar çok fazla değişikliğe uğruyorlar. Kimi karakterler ise tasarım aşamasındaki ilk hallerinden tamamen farklı bir şekle bürünerek son hallerini alıyorlar. Gelin Kratos'tan tutun da Gordon Freeman'a kadar pek çok oyun karakterinin son hallerini almadan önce hangi yollardan geçtiklerine bir göz atalım.

Kaynak: https://gamelancer.com/articles/viral...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cloud Strife

Final Fantasy serisinin en dişli karakterlerinden olan Cloud serinin her oyununda gelişim göstererek ilk halinden çok daha darklı bir noktaya erişti. Cloud'un ilk tasarımlarında ise kendisini şimdilerde alıştığımızdan çok daha farklı bir halde görüyoruz.

2.

3. Banjo Bear

3. Banjo Bear

Pek çok oyuncunun çocukluğunda ayrı bir yeri olan Banjo-Kazooie'den Banjo Bear ise ilk tasarımındaki ayakkabılarına ve boynundaki kemere veda etmiş.

4. Crash Bandicoot

4. Crash Bandicoot

Bir diğer klasik olan Crash Bandicoot serisinin aynı adı taşıyan ana kahramanı da yolda pek çok değişiklik geçirenlerden. Kocaman bir ağız ve kunduz gibi sivri ön dişlere sahip olan karakterimizin son hali ise çok daha karizmatik.

5. Gordon Freeman

5. Gordon Freeman

Half-Life serisinin suskun karakteri Gordon Freeman ise en radikal değişikliği geçirenlerden. Başlangıçta serinin ana karakteri olarak düşünülen Ivan the Spacebiker karakteri komple çöpe atılıp yerine teorik fizikçi Gordon Freeman konmuş. Eğlenceli bir bilgi daha, ilk oyunlarında Gordon bir de at kuyruğuna sahipti ancak serinin devamında buna veda etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bayonetta

6. Bayonetta

Hepimizin kalplerini çalan Bayonetta da konsept aşamasının ardından çok daha karizmatik bir biçimde karşımıza dikilenlerden. Body Suit ve imzası haline gelmiş silah taşıyan ayakkabılarında bazı değişiklikler ile bunları korumuş olan karakterimiz ölümcül uzun saçlarına ve gözlüklerine ise sonradan kavuşmuş.

7. Jak

7. Jak

Jak and Daxter serisi ile tanıdığımız karakterimiz ise son halinde deyim yerindeyse ete gelmiş! Çok daha kalıplı ve göz korkutan bir karakter olarak tasarım aşamasını geride bırakmayı başaran Jak ayrıca kafa aksesuarında da büyük değişiklikler yaşamış.

8. Kai Leng

Mass Effect serisinin unutulmaz düşman karakterlerinden olan Kai Leng her hali ile epey ölümcül görünüyor. İlk versiyonu ise karakterimize çok fazla deformasyona uğramış bir vücut sunuyor, ürkütücü doğrusu...

9. King K. Rool

9. King K. Rool

Donkey Kong'un unutulmaz kötüsü olan bu aşırı gelişmiş timsah ise ilk tasarımlarında çok daha ürkütücü görünürken son hali ise daha bi' sevimli olanlardan. Altın göğüs zırhı ve kafasındaki tacına ek olarak çok daha karikatürize bir görselliğe kavuşmuş olan King K. Rool buna karşın tasarım aşamasındayken benim diyen kötü adamlara taş çıkartır gibi görünüyor.

10. Kratos

10. Kratos

'İyi ki' dediğimiz değişiklikler geçiren öfkeli ve hüzünlü savaş tanrımız ise son halini alırken çok daha tehditkar bir havaya bürünmüş. Yolda saçlarına ve kürklü zırhına veda eden Kratos ilerde imzası haline gelecek olan dövmesini de kazanmış. Bir kez daha kocaman bir 'iyi ki' diyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mario

11. Mario

Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinin başında gelen Mario esasen ufak ancak önemli değişikliklerle son şeklini almış. İlk kez klasik Donkey Kong oyununda boy gösterdikten sonra kendi oyununa sahip olup ortalığı kasıp kavuran şirin tesisatçımızın görünüşü kesinlikle ikonik.

12. Pac-Man

12. Pac-Man

Bir dilimi mideye indirilmiş bir pizzadan ilham alarak oluşturulmuş karakterimizin ilk konsept tasarımlarını ise bizzat yaratıcısı Toru Iwatani sergiliyor. Oyunun labirent tasarımı da tıpkı karakterimiz gibi büyük değişiklikler geçirmeden son halini almış.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın