Görüş Bildir
Haberler
Yağmur Ünal Kimdir? Oyuncu Yağmur Ünal Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Yağmur Ünal Kimdir? Oyuncu Yağmur Ünal Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 14:27

Cihan Ünal ve Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal son yıllarda yapımcılığını üstlendiği filmlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Son olarak 'Uzaklarda Arama' adlı filmin yapımcılığını üstlenen, aynı filmde oyunculuk performansı da takdir toplayan Yasemin Ünal'ın kariyeri ve yaşı ile ilgili sorular mevcut. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağmur Ünal Kimdir?

Yağmur Ünal Kimdir?

21 Ekim 1985 yılında doğan Yağmur Ünal, Türk Yapımcı kimliği ile dikkat çekiyor. Cihan Ünal ve Türk Sineması'nın Sultanı Türkan Şoray'ın kızı olan Yağmur Ünal, ilk ve ortaöğretimini İsviçre'de tamamladı. Ardından Türkiye'ye dönen Ünal, Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü okudu. Üniversitesi devam ederken bir çok farklı staj programına katılan Ünal, çeşitli reklam ajanslarında ve programlarda deneyim kazandı.

Yapımcı Yönü Ağır Basıyor

Yapımcı Yönü Ağır Basıyor

Üniversite yaşamı bittikten sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Kentine giden Yağmur Ünal, burada medya üzerine master yaptı. New York’taki Mindshare Medya şirketi bünyesinde de 6 ay boyunca staj yapan Ünal, İstanbul'a döndüğünde TBWA adlı reklam şirketinde 2 yıl çalıştı ve burada birbirinden başarılı işlere imza attı.

Bir yerden sonra kendi girişimini yapmak isteyen Ünal, Yasemin Aslan adlı arkadaşı ise Tokyo Medya adlı bir yapım şirketi kurdu. Anne ve babası iki dev oyuncu olan Ünal, oyunculuktan daha çok yapımcılığa yönelmesi ile biliniyor.

1 Temmuz 2013 tarihinde Star TV’de yayınlanmaya başlayan “Çılgın Teyzeler” adlı yarışma programının yapımcılığını üstlenen Ünal, 40 bölüm süren bu yapımı başarıyla nihayete erdirdi.

Oyuncu Değil Yapımcı!

Oyuncu Değil Yapımcı!

Daha önce gazetelere verdiği bir röportajda kendisinin oyuncu sanılmasından rahatsız olduğunu söyleyen Ünal;

'Ben fazla oyunculuk yapmadım, daha önce annemin yönettiği bir işte yer aldım. 'Beni oyuncu sanıyorlar ama öyle değilim, artık ben yapımcıyım! Kamera önünde değil, arkasındayım. Yapımcı olmaktan memnunum' dedi.

Ünal'ın gerçekten de tek oyunculuk deneyimi 2015 yılında annesi Türkan Şoray'ın yönetmenliğini, kendisinin de yapımcısı olduğu 'Uzaklarda Arama' oldu.

Yasemin Ünal'ın son yapımcılığını üstlendiği proje ise 2020 yılı yapımı Baraj filmi oldu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın