Görüş Bildir
Haberler
Wyoming'de Demokratların Ön Seçiminin Galibi Sanders Oldu

Wyoming'de Demokratların Ön Seçiminin Galibi Sanders Oldu

Batuhan
10.04.2016 - 09:21

ABD'nin Wyoming eyaletinde yapılan Demokratların ön seçimini, Vermont Senatörü Bernie Sanders kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de başkanlık yarışı devam ederken Demokratların Wyoming eyaletindeki ön seçiminde Sanders yüzde 55,7 oy aldı.

Sanders'ın güçlü rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yüzde 44,3 oy aldığı ön seçimlerde, Sanders 7, Clinton ise 6 delege elde etti.

Bu sonuçlarla Clinton, 469 süper delegesi ile toplamda bin 774, Sanders ise 31 süper delegesi ile bin 117 delegeye ulaşmış oldu.

19 Nisan'daki New York seçimleri Cumhuriyetçiler için büyük önem taşıyor

19 Nisan'daki New York seçimleri Cumhuriyetçiler için büyük önem taşıyor

Başkanlık yarışında gözler 19 Nisan'da New York eyaletinde yapılacak ön seçimlere çevrildi. New York şehrini de içine alan eyaletteki ön seçimlerde, Demokratlarda 291, Cumhuriyetçilerde ise 95 delege aday adayları arasında dağılacak.

Yapılan son anketlerde Demokratlarda Clinton, Cumhuriyetçilerde ise Donald Trump, yüzde 50'nin üzerindeki oy oranıyla rakiplerinin önünde gözüküyor.

Özellikle Cumhuriyetçilerdeki delege yarışını etkileme potansiyeli olduğu için aday adaylarının çok büyük önem verdiği New York eyaletinde, toplam 743 delegeye sahip Trump, anketlerde en yakın rakibi Cruz'un açık ara önünde yer alıyor.

Sanders New York'tan umutlu

Sanders New York'tan umutlu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat adaylardan, Brooklyn'de büyüyen Sanders, anketlerde yüzde 41 civarında oyu olmasına rağmen New York şehrinden ümitli olduğunu ve buradaki ön seçimi kazanabileceğini ifade etti.

Dün Colorado'da Cumhuriyetçilerin parti kongresinden 17 delegeyle karlı çıkan isim ise Teksas Senatörü Ted Cruz oldu. Bu sonuçla Cruz, delege sayısını toplamda 532'ye çıkardı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Trump kazanırsa sıçtık ama Clinton kazanırsa gene sıçtık. Bokun üzerine ketçap sıkarak mı yersin sadece bok mu yersin gibi bir olay oldu.

itsasin

Sanders adamımsın