Görüş Bildir
Haberler
Windows 8, Emekliye Ayrılan XP’nin Bile Gerisinde

Windows 8, Emekliye Ayrılan XP’nin Bile Gerisinde

ATKN
02.04.2015 - 12:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft’un 2012 yılında büyük umutlarla çıkardığı, bambaşka bir arayüz ve kullanıcı deneyimi sunduğu Windows 8, bunca yıl sonra bile beklenen ilgiyi görebilmiş değil. Birinciliği hala kaptırmayan Windows 7 bir yana, emekliye ayrılan XP bile hala Windows 8’den daha çok kullanıcıya sahip.

Hatırlayacağınız üzere 8 Nisan 2014 tarihinde Microsoft, Windows XP için artık güncelleme yayınlamayacağını açıklamıştı. Bu haberle birlikte bir anlamda resmi emeklilik günleri başlayan XP için hiçbir şey bitmişe benzemiyor. Zira emektar işletim sistemi, Windows 7’den sonra en fazla kullanıcıya sahip ikinci sürüm konumunda. Rakamlarla konuşmak gerekirse; NetMarketShare’in yayınladığı rapora göre, Windows 8 ve 8.1 toplamda yüzde 14 pazar payına sahipken, Windows XP’nin oranı yüzde 16,9. Windows 7’nin pazar payı ise yüzde 58.

Bu XP’nin mi başarası yoksa yeni sürümlerin mi başarısızlığı bilemeyiz ancak ortaya çıkan rakamlar şüphesiz Microsoft’u fazlasıyla üzmüştür. Windows 10 öncesi gelen bu haber, Microsoft için yeni sürüme yeterli sayıda kullanıcı kazandıramama endişelerini de beraberinde getiriyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0