Görüş Bildir
Haberler
Whatsapp'a da Sansür Geliyor!

Whatsapp'a da Sansür Geliyor!

Onedio Medya
08.07.2014 - 16:45 Son Güncelleme: 08.07.2014 - 20:27

Whatsapp'a Da Sansür Geliyor!

Türk Telekom’un Whatsapp mesajları, Skype görüşmeleri gibi birçok haberleşme servisini takip etme yetkisi alması bilişim derneklerinin tepkisine yol açtı. Türk Telekom’un anayasal suç işlediğini belirten kuruluşlar, gerekirse AİHM’e kadar süreci taşıyacaklarını ifade etti.

Türk Telekom’un ABD’li bir şirketten satın aldığı donanım sayesinde, Whatsapp mesajları, Skype görüşmeleri ve birçok hizmeti analiz edip sansürleme yetkisi alması büyük tepki çekti.

Alternatif Bilişim Derneği, Ankara Barosu Bilişim Kurulu, Demokrat Bilgisayar Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri Odası, İnternet Teknolojileri Derneği, İnternet Yayıncıları Derneği, Korsan Parti Türkiye Hareketi, Linux Kullanıcıları Derneği, Pardus Kullanıcıları Derneği, Türk Kütüphaneciler Derneği ortak yaptığı açıklamada “Yurttaşların anayasal hakları, temel hak ve özgürlükleri, hukukun evrensel ilkeleri çiğneniyor” dedi.

'Kabul edilemez'

Açıklamada, “İletişim, haber alma, bilgiye erişme, örgütlenme gibi temel özgürlüklerimizi kullandığımız servisler izlenebilecek, dilediği gibi manipüle edebilecek ve engelleyebilecek yeteneğe sahip olacaktır. Böyle bir sistemin temel hak ve özgürlüklerimiz üzerinde bir tehdit olarak durması kabul edilemez. İnternet'i denetlemek, kontrol altında tutmak, korkunç bir gözetim mekanizması kurmak, “bizim istemedigimiz kuş uçmasın” felsefesiyle problemleri çözmeye uğraşmak, son derece çelişkilidir. Yöneticilerin ve toplum önderlerinin bu durumu görememesi içler acısıdır” denildi.

BTK ve Türk Telekom’un açıklama yapması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Suç duyurusunda bulunmaktan, AİHM'ye gitmeye kadar her türlü mücadele yöntemini uygulayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/bilim-teknolo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ünal

İran ? yok yok Türkiye bizimkiler zeki en azından direkt olarak engellemiyor dolaylı yoldan yapıyorlar işini güçlerini tamamen artırınca iran gibi yapmaya b... Devamını Gör

tunç ulusoy

Devlet buna neden ihtiyaç duyar anlamadım ? Devlet pornografisi böyle bişey galiba.