Görüş Bildir
Haberler
Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

yemek tarifi
14.09.2014 - 16:23 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 17:06

Vişneli Kek Nasıl Yapılır ?

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Vişneli Kek Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Vişneli Kek nasıl yapılır , Vişneli Kek hangi malzemelerden oluşur, Vişneli Kek kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Vişneli Kek Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Vişneli Kek ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

♦ 3 adet yumurta

♦ 12 çorba kaşığı şeker

♦ 1 5 çorba kaşığı un

♦ 6 çorba kaşığı sıvı yağ

♦ 9 çorba kaşığı süt

♦ 2 çay kaşığı kabartma tozu

♦ 1 çorba kaşığı limon suyu

♦ 1 su bardağı çekirdeği çıkmış vişne

♦ Yarım paket vanilya

1. Kalıbın tabanına parşömen kağıdı yayılır; her tarafı yumuşak margarinle yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.

2. Büyükçe bir kasede sıvı yağ, şeker ve limon suyu karıştırılır. Yumurta sarıları konup iyice çırpılır. Daha sonra süt ilave edilip karıştırılarak bütünlük sağlanır.

3. Yumurta akları çırpılarak katı kar haline getirilir. 2 nolu işlemdeki karışıma ilave edilip, ancak hallolacak şekilde alt üst edilir.

4. Kabartma tozu ve vanilya katılmış un elenir. Çırpmadan, yumuşak hareketlerle karıştırılıp kalıba boşaltılır.

5. Üzerine vişne taneleri dizilip hafifçe hamura gömülür. Orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından alındıktan ve ılındıktan sonra kalıptan çıkarılır. Parşömen kâğıt alınır. Sosu sıcak olarak üzerine kaşıkla dökülür.

6. Sos: 5 çorba kaşığı şeker, 3 çorba kaşığı su ile hafif ateşte karıştırılarak eritilir. 4 çorba kaşığı limon suyu ve 4 çorba kaşığı erimiş margarin veya tereyağı ve vanilya ilave edilip iyice çırpılır. Ilık kekin üzerine sıcak olarak dökülür.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/visneli-kek...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın