Görüş Bildir
Haberler
Vice News, Türkiye'de Tutuklu Çalışanı İçin Sayfasını Karattı

Vice News, Türkiye'de Tutuklu Çalışanı İçin Sayfasını Karattı

Onedio Medya
21.10.2015 - 18:59 Son Güncelleme: 22.10.2015 - 11:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet haber kanalı Vice News, 56 gündür Türkiye’de tutuklu bulunan Iraklı tercümanları Muhammed İsmail Resul için sayfasını kararttı.

Diyarbakır'da 27 Ağustos'ta 2015 tarihinde gözaltına alınan Amerikan Vice News kanalı çalışanı iki İngiliz gazeteci, Jake Hanrahan ve Philip John Pendlebury ile tercümanları Muhammed İsmail Resul Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Daha sonra sonra iki ingiliz gazeteci serbest bırakılırken mahkeme, Muhammed İsmail Resul'un tutukluğuna devam kararı aldı.

Bunun üzerine Amerikan Vice News kanalı bugün ekran karattı. İnternet siteleri ve tüm sosyal medya hesaplarını karartan kanal #FreeRasool etiketiyle paylaştığı video'da çalışanlarının serbest bırakılması için tüm gazetecilik örgütlerini desteğe çağırdı.

Vice News'in sitesinde Resul’la ilgili bir video bulunurken, change.org'da da imza kampanyası yürütülüyor.

Erdoğan'a seslendiler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben kaleme alınan kampanya metninde, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye merkezli çalışan Rasool tutuklandığı sırada Vice News için mihmandar ve çevirmen olarak hareket ediyordu. Çoğu mihmandar gibi Rasool da tecrübeli bir gazeteci; Orta Doğu'da Vice News için olduğu kadar Associated Press ve El Cezire için de çalışmışlığı var.

Yabancı ülkelerdeki ofisler kapandıkça ve çatışma bölgelerinden haber vermenin tehlikeleri artarken, batılı haber merkezleri yerel gazetecilere giderek daha çok bel bağlıyorlar.  Rasool gibi gazeteciler olmazsa  uluslararası çalışan muhabirler yabancı topraklarda yollarını bulmakta zorluk çekerler ve dünya haberinde  yerel içerik az olur.

Rasool'un hapsedilmesi vahim bir adaletsizlik; iki Britanyalı gazeteciyi hapsetmekten daha az vahim değil. Gözaltına alındıklarında üçü de görev başındaydılar. Türkiyeli yetkililere Rasool'u bir an önce serbest bırakmaları çağrısını yapıyoruz.”

Muhammed İsmail Resul 56 gündür tutuklu bulunuyor.

Gazeteciler, 'silahlı örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla tutuklanmıştı. Bölgedeki gelişmeleri aktarmak üzere Diyarbakır'a gelen İngiliz gazeteciler, hükümetten gerekli izinleri almadan görüntü çekmek ve Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) desteklemekle suçlanıyorlardı.

VICE news

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
30
9
7
6
4
0