Görüş Bildir
Haberler
Vicdan Sızlatan Yargı Kararlarında Bugün: Kızlarına Cinsel İstismardan Yargılanan Babaya 'İyi Hal' İndirimi

etiket Vicdan Sızlatan Yargı Kararlarında Bugün: Kızlarına Cinsel İstismardan Yargılanan Babaya 'İyi Hal' İndirimi

Batuhan
16.07.2018 - 15:39 Son Güncelleme: 17.07.2018 - 08:52

Gaziosmanpaşa'da geçen yıl biri 9, diğeri 11 yaşındaki iki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen E.S. 'nin (37) yargılandığı dava karara bağlandı. İki çocuğuna cinsel istismarda bulunmasından dolayı babaya önce 18 yıl 9'ar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate aldı ve iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 15 yıl 7 ay 15'er gün hapis cezasına indirdi. Baba E.S., toplam 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Gaziosmanpaşa'da yaşayan 9 ve 11 yaşındaki iki kız kardeş, 25 Eylül 2017 tarihinde polis merkezine başvurdu. Kız kardeşler, babalarının kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu, bu durumu anlatırlarsa babalarının annelerini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyerek yardım istediler. İhbar üzerine polis ekipleri, anneye ulaştı.

Anne önce eşinden şikayetçi oldu, baba hakkında 'cinsel istismar' suçundan dava açıldı

Anne önce eşinden şikayetçi oldu, baba hakkında 'cinsel istismar' suçundan dava açıldı

Anne M.S., olayı karakolda öğrendiğini belirterek, eşi E.S.'den şikayetçi oldu. Baba E.S. ise çocuklarının yönlendirildiğini, annesinden boşanmak istemesi üzerine kendisine iftira atıldığını savunarak, suçlamaları reddetti. Soruşturma sırasında kız çocuklarından birinin pijamasında baba E.S.'ye ait meni lekesi tespit edildi. Savcılık soruşturma sonunda baba E.S. hakkında 'Cinsel istismar' suçundan dava açtı.

Anne mahkemede ifade değiştirdi

Anne mahkemede ifade değiştirdi

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren anne M.S., olayı görmediğini belirterek, 'Babaları bana şiddet uyguladığı için çocuklarımın böyle bir ifade verdiğini düşünüyorum' dedi ve şikayetçi olmadı.

Savcı 'cinsel istismar' suçundan cezalandırılmasını talep etti

Savcı 'cinsel istismar' suçundan cezalandırılmasını talep etti

Duruşma savcısı da mütalaasında, sanıkla eşi arasındaki boşanma davasının, çocukların karakola başvurmasından 3 ay sonra açıldığını belirterek, sanığın kızlarına yönelik cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Baba E.S. suçlamaları kabul etmedi

Baba E.S. suçlamaları kabul etmedi

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına konuşan sanık baba E.S. 'Suçlamayı kabul etmiyorum. Suçsuzum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum' dedi.

"Duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak iyi hal indirimi"

"Duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak iyi hal indirimi"

Heyet, 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan iki çocuğuna birden fazla değişik zamanda cinsel istismarda bulunmasından dolayı sanık babaya önce 18 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 15 yıl 7 ay 15'er gün hapis cezasına indirdi.

Babayı toplamda 31 yıl 3 ay gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Alınan karar sonrası sosyal medyadan da tepkiler geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
549
132
79
41
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
esen-miray-yilmaz

"Çocuğun basit cinsel istismarı" NE DEMEK!? İSTİSMAR İSTİSMARDIR! BİRDE DERECELERİ Mİ VAR? NE DEMEK BASİT!!! HAKİM SENİN KIZINI YA DA OĞLUNU İSTİSMAR ETSELER... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Anneye bak yaa sen niye şikayetini geri çekiyosun kiii??? Sonuna kadar çocuklarının arkasında olsana. Hepiniz de belanızı bulun sonunda olan çocuklara oluyor... Devamını Gör

Tıntın

Bunun müebbet yemesi gerekirken indirim ne!