Görüş Bildir
Haberler
Veliler Sürekli Para İsteyen Okul Yönetimine İsyan Etti: 'Müşteri Değil Öğrenci'

etiket Veliler Sürekli Para İsteyen Okul Yönetimine İsyan Etti: 'Müşteri Değil Öğrenci'

İstanbul Sulgangazi'deki Mehmetçik Ortaokulu velileri, okul yönetiminin öğrencilerden sürekli para istediklerini söyleyerek tepki gösterdi. Okulun önünde bir araya gelen veliler 'Ticarethane değil okul, müşteri değil öğrenci' pankartı açtılar ve imza kampanyası düzenlediler. Müdürün şikayeti üzerine okulun önüne güvenlik güçleri gelirken üç veli ve üç öğretmen gözaltına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’un Sultangazi ilçesi Yunusemre Mahallesinde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu yönetiminin öğrencilerden sürekli para istemesi, veriler tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, en son okulun bahçesine yapılan park için öğrencilerden para istenmesine isyan eden veliler, okul önünde imza standı açtı. “Ticaret değil okul, müşteri değil öğrenci” pankartı açarak imza toplayan veliler, “Oyun parkı değil, eğitim istiyoruz” ve “10 TL için çocuklarımın özgürlüğü kısıtlanamaz” dövizleri taşıdı. Müdür yardımcısına seslenen veliler, “İbrahim Demir dışarıya” ve “Müdür istifa” sloganları attı.

"10 TL vermeyen öğrenciler oyuncaklara bindirilmemiş"

"10 TL vermeyen öğrenciler oyuncaklara bindirilmemiş"

Bir veli “Okul müdürü çocuklarından sürekli para istiyor. Oyuncak alınmış ve 10 TL vermeyen öğrenciler oyuncaklara bindirilmemiş” diyerek tepkisini dile getirdi. Diğer bir veli de “Yeter artık canımıza tak etti. Okul mu ticarethane mi” sözleriyle isyan etti.

Başka bir veli ise, “Devlet okullarından sürekli çocuklarımızdan para isteniyor. Ne bir eğitim ne de kültürel anlamda bir katkısı olmayan oyun parkı, gezi istemiyoruz. Ailelerin bu şekilde sömürülmesini istemiyoruz. Burası devlet okulu, buraya çocuğunu gönderen insanların alım gücü belli” diyerek okul yönetimine tepkisini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okulun önüne panzerler ve TOMA geldi

Okulun önüne panzerler ve TOMA geldi

Tepkiler üzerine okul müdürü güvenlik güçlerini okula çağırdı. Dört panzer ve bir TOMA okul önüne gelerek tedbir aldı. 

Müdürün, eylem yapan veliler ve öğrenciler hakkında soruşturma başlatacağını söyleyerek kalabalığı dağıtmak istediği, okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir'in Okul Aile Birliği üyeleri ile görüştüğü, velilerin müdürün görevden alınması talebine ise olmusuz yanıt verdiği öğrenildi.

Üç öğretmen ve üç veli gözaltına alındı

Üç öğretmen ve üç veli gözaltına alındı

Velilerin okul önünde yaptığı protestonun ardından üç öğretmen ve üç öğrenci velisi gözaltına alındı. Öğretmenlerin velileri organize ettiği gerekçesiyle müdür tarafından ihbar edildikleri ileri sürüldü. 

Avukatların Gazi Polis Merkezine giderek öğretmenlerle görüşmek istediği; ancak görüştürülmediği ifade edildi. Avukatlara gözaltı gerekçesi hakkında herhangi bir bilgi de verilmediği bildirildi.

Veliler topladıkları imzaları Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
374
109
41
25
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Memleketteki en tehlikeli şey haklı olmak.

Ülkem de birşeylere tepki verebilen insanları görmeyi özlemişim helal olsun

Terzi

Millet yavas yavaş uyaniyor hadi hayirlısı