Görüş Bildir
Haberler
Vatandaşın Gözü Mecliste! ''İcra Dosya Sayısı 24 Milyonu Buldu"

Vatandaşın Gözü Mecliste! ''İcra Dosya Sayısı 24 Milyonu Buldu"

Kübra Köklü
25.10.2022 - 11:26 Son Güncelleme: 25.10.2022 - 12:04

Takipteki borç miktarı 30 milyar lirayı aşarken, icra dosyası ise 24 milyona dayandı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de vatandaşların ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyemediğini vurgulayarak, yediemin depolarının icralık araçlarla dolup taştığına dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yediemin depoları doldu taştı, icra mahkemelerinin sayısı arttı'

'Yediemin depoları doldu taştı, icra mahkemelerinin sayısı arttı'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün yaptığı basın açıklamasında vatandaşların ekonomik nedeniyle borçlarını ödeyemediğini belirtti. Dosya sayısının 24 milyona dayandığını söyleyen Gürer, icra takibindeki borç miktarının ise 30 milyar lirayı aştığını vurguladı.Alım gücü daralan vatandaşın, malı mülkü sattığını, borçlarını ödeyemeyenlerin de icralık olduğunu belirten Gürer, yediemin depolarının ise icralık araçlarla dolup taştığına dikkat çekti.

Niğde’deki bir yediemin deposunun önünde icra dosyalarına ilişkin açıklama yapan Gürer, 'Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından verilen icra takibindeki borçlar ise 30 milyarı aştı. Vatandaşların varlık yönetimi şirketlerine, TOKİ’ye 60 milyar lirayı bulan borçları oluştu. İcra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 24 milyona dayandı. Yediemin depoları doldu taştı, icra mahkemelerinin sayısı arttı' dedi.

'2 bin liranın altındaki tüm borçların silinmeyeceği de açığa çıktı'

'2 bin liranın altındaki tüm borçların silinmeyeceği de açığa çıktı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz' demişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerine ilişkin konuşan Gürer, 'Çünkü 2 bin liranın altında kamunun dışındaki borçlar, onunla ilgili şirketlerin inisiyatifine bırakıldı. Eğer şirketler borçları silerse silecek, silmezse silmediği için de icra devam edecek. 9 milyona yakın insan umutlanmıştı ama Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği biçimde değil de özel şirketlerin inisiyatifine bırakılan bir uygulamaya gidildi. Böylece 2 bin liranın altındaki tüm borçların silinmeyeceği de açığa çıktı. Vatandaşın alım gücü daraldıkça elindeki malı mülkü satıyor ya da aldığı kredi borcunu ödeyemediği için de icralık oluyor. İcra sonucunda doğal olarak aracı, traktörü, motosikleti de icra yoluyla elinden alınıyor. Ekonomik krizin yansıması her yere yansıyor. Türkiye’nin her yerinde yediemin depoları doldu taştı, yer kalmadı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
4
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Meclis de işte ne yapsın, 2,8 milyon TL'lik mobilya alan diyanete daha fazla ödenek çıkmasını onaylıyor.

Bozkurt

Neyse canım. Dünyayı yönetelim de icralık olalım. Önemli değil!

Selami Kahraman

zenginliğin bir göstergesi daha,para var ki icra takibi başlatıyorlar!Bu şuursuzluğunuz sonumuzu getirecektir.

dasdasd

aman dur 2gr aklı vardı insanların o da gidecek. mantıklı bulacaklar falan. durduk yere aqp'nin oylarını arttırmayalım