Görüş Bildir
Haberler
Valla Kanyonu Seyahat Rehberi: Kastamonu'daki Eşsiz Doğa Harikasını Keşfe Çıkın!

Valla Kanyonu Seyahat Rehberi: Kastamonu'daki Eşsiz Doğa Harikasını Keşfe Çıkın!

Valla Kanyonu, Türkiye'nin gizli cennetlerinden biri! Muhteşem doğal güzelliklere sahip Valla Kanyonu, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Doğanın huzur veren atmosferiyle baş başa kalmak ve bir serüvene atılmak isterseniz Valla Kanyonu ilk tercih edeceğiniz yer olmalı.

Peki Valla Kanyonu nerede, Valla Kanyonu özellikleri neler?

İşte Valla Kanyonu seyahat rehberi...

Valla Kanyonu Nerede?

Valla Kanyonu Nerede?

Valla Kanyonu, Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesinde yer alır. Türkiye'nin en büyük ikinci, dünyanın ise altıncı büyük kanyonu olma özelliğine sahiptir. Bu muazzam doğa harikasının boyu 10 kilometreye, derinliği ise yer yer 1000 metreye kadar ulaşır. 

Kanyon, dere yatağının kalker tabakaları aşındırması sonucu oluşmuştur. Bu bölgeyi ziyaret etmek, adeta zamanın derinliklerine bir yolculuk yapmak gibidir.

Valla Kanyonu'na Ulaşım ve Konaklama

Valla Kanyonu'na Ulaşım ve Konaklama

Pınarbaşı'nın 26 kilometre kuzeyindeki Muratbaşı Köyü yakınlarında yer alan Valla Kanyonuna yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.

Kanyona ulaştığınızda, aracınızı park edebileceğiniz bir otopark bulunur. Konaklama konusunda ise Pınarbaşı ilçesinde farklı bütçelere uygun konaklama seçenekleri mevcuttur.

Valla Kanyonu Kamp Alanı

Valla Kanyonu Kamp Alanı

Valla Kanyonu günübirlik ziyaret için daha uygundur. Kanyon içerisinde bungalov veya kamp alanı bulunmaz Valla Kanyonu içerisinde kamp yapılmasına izin verilmemektedir.

Bu bölgede konaklamak isteyenler yalnızca Küre Dağları Milli Parkı sahasında kamp yapabilir. Ancak bu bölgede kamp yapmak da zaman zaman yasaklanmaktadır.

Valla Kanyonu Ziyaret Saatleri

Valla Kanyonu Ziyaret Saatleri

Valla Kanyonu ile ilgili ziyaret bilgileri, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Küre Dağlar Milli Parkı web adresinde yer alıyor.

Burada yer alan bilgiye göre, Valla Kanyonu bölgesine girişler 08.00 ile 22.00 saatleri arasında yapılıyor.

Fakat kanyonu keşfetmek ve manzarasını izlemek için gün ışığından yararlanmanızda fayda var!

Kanyon Yürüyüşü

Kanyon Yürüyüşü

Valla Kanyonu, özellikle doğa yürüyüşü ve trekking tutkunları için benzersiz bir deneyim sunar. Ancak, kanyon içindeki patikalar zaman zaman zorlu ve tehlikeli olabilir. Bu nedenle, yürüyüş yapmadan önce mutlaka yerel rehberlerle iletişim kurmanızı öneririz.

Fotoğrafçılar İçin Valla Kanyonu

Fotoğrafçılar İçin Valla Kanyonu

Bu doğa harikası, muhteşem manzaraları ve eşsiz doğal güzellikleri ile fotoğrafçılar için adeta bir cennettir. Her mevsimde farklı bir görüntü sunan Valla Kanyonu, çarpıcı kareler yakalamak için ideal bir mekandır.

Valla Kanyonu, çeşitli hayvan ve bitki türlerine ev sahipliği yapar. Alabalık, ayı ve yaban keçisi gibi çeşitli hayvan türleriyle karşılaşabilirsiniz. Kanyonun bitki örtüsü ise özellikle orman gülü, karakafes ve yaban gülü gibi endemik bitki türleriyle dikkat çeker.

Çevre Gezileri

Çevre Gezileri

Valla Kanyonu ziyaretiniz sırasında Kastamonu'nun diğer doğal ve tarihi güzelliklerini de keşfetmek için zaman ayırabilirsiniz. Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kastamonu Kalesi gibi yerler, gezinizi daha da anlamlı kılabilir.

Seyahat deneyiminizi daha da zenginleştirmek için Pınarbaşı'nda ve Kastamonu merkezinde bulunan yerel restoranlarda yöresel lezzetler deneyebilirsiniz. Özellikle Kastamonu'nun meşhur pastırması ve çekme helvası, bu lezzetler arasında denemeniz gerekenler arasında.

Kanyon İçin En Uygun Zamanlar

Kanyon İçin En Uygun Zamanlar

Valla Kanyonu'nun her mevsimde farklı bir güzelliği vardır. Ancak en uygun ziyaret zamanları, genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu aylarda hava koşulları daha uygun olurken, doğanın renk cümbüşü de görülmeye değerdir.

Valla Kanyonu, özellikle doğa tutkunları için kaçırılmaması gereken bir destinasyondur. Yürüyüş ayakkabılarınızı, fotoğraf makinenizi, ve merakınızı alıp bu doğa harikasını keşfe çıkabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın