Görüş Bildir
Haberler
Uzun Süreli İlişkilerde Karşılaşılan En Büyük 10 Problem

Uzun Süreli İlişkilerde Karşılaşılan En Büyük 10 Problem

diazepam
03.02.2015 - 12:49 Son Güncelleme: 03.02.2015 - 13:02

Uzun süreli ilişkileri sürdürmek zordur. Emek ister, efor ister, özveri ister. Eğer ilişkiniz 1 yılı çoktan aştıysa burada yazacaklarımız ile karşılaşmaya ufak ufak hazırlanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Monotonluk.

İlişkinin belli bir sürenin ardından monotonlaşmasını engellemek gerçekten büyük efor istiyor. Aynı heyecanı, aynı tutkuyu, aynı rengarenk düzeyi yakalamak bir hayli güçleşmeye başlıyor. Uzun süreli ilişkilerde monotonluk en büyük düşman.

2. Alışkanlık.

Çiftlerin zaman geçtikçe birbirine alışması da bir başka olumsuz yön. Zaman zaman kendinize 'onu seviyor muyum yoksa ona alıştım mı?' diye sormadan edemiyorsunuz. Aslında alışkanlık neden kötü onun da cevabı verilebilmiş değil.

3. Sıkılma.

Bu kısa süreli ilişkilerde de görülebilir elbette, ama uzun süreli ilişkilerde çiftlerin birbirinden sıkılması, daha değişik ve yeni şeyler aramaya yönelmeleri bir başka problem olarak karşımıza çıkıyor.

4. Heyecan eksikliği.

Zaman içinde yitirilen bir başka şey ise ilişkinin başlarında ateşleyici konumunda olan heyecan. Zaman içerisinde yerini rutine bırakan heyecan, eksikliği ile özellikle uzun süreli ilişkileri tehdit ediyor.

5. Evlilik baskısı.

Uzun süreli birlikteliklerin üzerindeki Demokles'in kılıcı evlilik ve onun getirdiği baskı. Çiftler birbirine baskı yapmasa bile çevreden ve aileden kaynaklı baskılar ilişkiye zarar verebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cinsellik.

Uzun süreli ilişkilerde cinselliğin geldiği nokta sıkıntı verici olabiliyor. Cinsellik de çiftlerin yenilik, değişiklik, fark aradığı bir başka alan. Eğer kendinizi yenileyemiyorsanız soruna dönüşebiliyor.

7. Mecburiyet.

Zaman içinde çiftlerin kendilerini birbirine mecbur hissetmeye başlaması da sorun olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta birbirlerini suçlamaya başlamaları da şaşırtıcı olmuyor haliyle.

8. Küçük şeylerin yarattığı büyük etkiler.

Zamanla yaşanan birikmeler mi desek, birbirini çok iyi tanıyor olmanın bir sonucu mu desek bilemedik ama uzun süreli ilişkilerde küçücük şeyler bile büyük sonuçlar doğurabiliyor. Amazon'daki kelebeğin kanat çırpması misali.

9. Dış müdahaleler.

İlişkinin süresi uzadıkça sanki çevrenizdeki insanların size müdahale etme hakkı doğuyor gibi bir durum söz konusu. Uzun ilişkiler dış müdahalelere daha açık bir hale geliyor. İzin vermeyin.

10. Yıpranma.

Haliyle kişilerin zaman içinde yaşadığı her tür yıpranma ilişkiye sorun olarak yansıyabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
81
73
25
25
20
15