Görüş Bildir
Haberler
Uzun Süre Mobil Cihaz Kullananlar Dikkat

Uzun Süre Mobil Cihaz Kullananlar Dikkat

ATKN
28.10.2014 - 18:07

Uzanırken mobil cihazınızla zaman geçirmek, oyunlar oynamak gayet eğlenceli gelebilir fakat şimdi okuyacağınız haber daha dikkatli vakit geçirmenizi gerektiriyor olabilir.

Çin 'de yaşayan bir kullanıcı, her gün yatmadan önce yaklaşık 3 saat boyunca telefonuyla vakit geçirmesinin ardından şimdi büyük bir boyun problemi yle karşı karşıya.

Doktorlar, problemin uzun süre başı aşağı doğru eğik olarak telefon kullandığından ve uzun süre kafası yastıkta bir şekilde telefona bakmaktan dolayı olduğunu söylüyor. Ayrıca, iki pozisyon da kafayı doğal olmayan bir pozisyona soktuğu için bu durumun omurgalar için zararlı bir durum olduğu yönünde.

Omurgalarınız iki kat yaşlanıyor

Yaklaşık iki ay önce 35 yaşındaki mühendis olan kullanıcı, kollarındaki his kaybı ve boyun ağrısından şikayet etmeye başladı. Birkaç doktora gitmesinin ardından boynunda kemik mahmuzları olduğunu ve aynı zamanda omurgasında şekil bozukluğu olduğunu öğrenmiş. Doktorlar, Taichung'un şu an ki boyun kemiklerinin 70 yaşındaki bir bireye eşit geldiğini söylüyor.

Doktorlar gereğinden fazla mobil cihaz kullanan çoğu kişide bu problemin ortaya çıkabileceğini, bu yüzden sık sık boyun egzersizleri yapmaları gerektiğini savunuyor.

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/uzun-sure-mobi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0