onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Uzayda İlk Espressoyu İtalyan Astronot İçti

Uzayda İlk Espressoyu İtalyan Astronot İçti

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Dragon uzay aracı geçen ay ISS'ye 6'ncı seferini yapmış, istasyona yaklaşık iki ton ağırlığında erzak ve malzemenin yanı sıra bir espresso makinesi de ulaştırılmıştı.

'ISSpresso' adını taşıyan makine, alanında uzman İtalyan şirketleri Lavazza ve Argotec tarafından uzay yolculuklarına özel geliştirildi. 20 kilo ağırlığındaki makine, yalnızca astronotlara kahve servisi yapmayacak; sıvıların yerçekimsiz ortamda gösterdiği özellikler de bu vesileyle incelenecek.

https://twitter.com/AstroSamantha/status/594910190287396865

Cihazın istasyona kurulumu tamamlandıktan sonra ilk kahveyi içen İtalyan astronot Samantha Cristoforetti (42), 'kahvenin nefaset ve aromasıyla İtalya'daki her kafetaryayla boy ölçüşebilecek nitelikte olduğunu' söyledi. Cristoforetti'nin ardından espresso içen diğer mürettebat üyeleri de olumlu görüş bildirdiler.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam