Görüş Bildir
Haberler
Uzaya Gitmek İçin Şimdiye Kadar 225 Kişi Başvurmuş

Uzaya Gitmek İçin Şimdiye Kadar 225 Kişi Başvurmuş

Emre Ordu
25.05.2022 - 17:21 Son Güncelleme: 25.05.2022 - 17:56

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uzay’a gitmek için şimdiye kadar 225 kişinin kaydolduğunu açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Uzay programı kapsamında uzaya gönderilecek Türk vatandaşı için başvurular açıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 10 gün boyunca görev yapacak olan Türk için bazı şartlar bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Yaratıcılık Ağı Projesi tanıtım toplantısında konuştu. Varank, luslararası uzay istasyonuna Başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaşların sayısını açıkladı. Varank, 'Siteyi 4 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin. ’Ben uzaya gitmek için şartları taşıyorum’ diyerek kaydını tamamlayan vatandaş sayımız da şu an 225. Dolayısıyla ben bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum' dedi.' açıklamasında bulundu.

Yolculuk 10 gün sürecek

Yolculuk 10 gün sürecek

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirecek biliminsanlarına Uluslararası Uzay İstasyonu şartlarında deney yapma imkânı sağlanacak. Seçilen adaylar TUA ve TÜBİTAK bünyesinde istihdam edilerek, 10 yıl mecburi hizmet yükümlülüğü olacak. Astronot eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylardan biri yaklaşık 10 gün sürecek uzay görevini gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilecek. Başvurular en geç 23 Haziran 2022 tarihinde saat 20.23’e kadar tamamlanması gerekecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
11
8
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
swordfish

aslında şimdi de uzaya insan gönderebilriiz ama Lozan'ın gizli maddesi gereği gönderemiyoruz. ne topraktan aşağı bor için, ne yukarıya mars için gidemiyoruz.... Devamını Gör

tugcecim

solucan delikleri falan deme bunların ruhu Ensar ! Birde sorum olacak hocam😁Başka gezegenlerdeki din kardeşlerimizde arapça biliyormu🧐

SEMİR DÖNDER

Uzaya insan göndermemiz "Kendi imkanlarımızla" İMKANSIZ. !! Keşke olsa ama gerçekler ortada.

dasdasd

gri pasaportla uzaya kaçak yollamaca. gidenler marsa kaçıp oradan vatandaşlık alabilir. güzel plan bence