Görüş Bildir
Haberler
Usta Sanatçı Durul Gence Hayatını Kaybetti! Durul Gence Kimdir? Kaç Yaşında Vefat Etti?

Usta Sanatçı Durul Gence Hayatını Kaybetti! Durul Gence Kimdir? Kaç Yaşında Vefat Etti?

GNS
20.10.2021 - 19:29

Türkiye’de batı müziğine öncülük eden isimlerden biri olan Durul Gence hayatını kaybetti. Uzun bir zamandır Parkinson hastalığı ile uğraşan sanatçı durumunun fenalaşması ile 6 Ekim tarihinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tedavi amaçlı yatırıldı. Rock, pop ve caz alanlarında uzun süre önemli işler yapan Gence, tüm çabalara rağmen bulunduğu hastanede vefat etti. Peki Durul Gence kimdir? Kaç yaşında vefat etti? Haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batı müziğinin önemli isimlerinden Durul Gence uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. Parkinson hastalığının yanında üç haftadır kanser tedavisi de gören 81 yaşındaki sanatçı yoğun bakımda aldığı tedavilere rağmen kurtulamadı. Müziğiyle 70’li yıllara damga vuran ve son derece başarılı olan Gence yurtiçi ve yurtdışında pek çok ünlü isimle birlikte çalışmıştı.

Bakanlıktan Taziye Mesajı

Bakanlıktan Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Durul Gence'nin ölümüyle ilgili Twitter'daki hesabından taziye mesajı yayımladı. Mesajda, 'Türk müziğinin öncülerinden, usta sanatçı Durul Gence'nin vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun' denildi.

Durul Gence Kimdir?

Durul Gence Kimdir?

1954 yılında girdiği Deniz Harp Okulu'nda davul çalmaya başlayarak müzik hayatına atılan Durul Gence, 1970'te yaptığı Şeyh Şamil plağı ile ünlendi. Okul yıllarında kurduğu müzik topluluğu ve ardından çalıştığı 'İstanbul Express', kurduğu 'Asia Minor Mission' topluluklarıyla Ajda Pekkan, Rüçhan Çamay, Gönül Yazar, Alpay, Tanju Okan, Ertan Anapa gibi isimlere eşlik eden Gence, yurt dışında da Herb Geller, Sonny Sharock, Bertice Reading, Four Pennies, Lili İvanova, Mads Vinding, Peter Bastian, Anders Koppel, Herbie Mann gibi isimlerle çalıştı. Gence, ODTÜ'de ve Hacettepe Üniversitesi'nde 'insan', 'müzik' ve 'caz' dersleri verdi.

Durul Gence İçin Atılan Bazı Tweetler

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın