Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Sanatçı Nuri Sesigüzel Hayatını Kaybetti: Nuri Sesigüzel Kimdir, Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

Ünlü Sanatçı Nuri Sesigüzel Hayatını Kaybetti: Nuri Sesigüzel Kimdir, Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

Elif
20.05.2023 - 14:29

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel, yediden yetmişe geniş bir hayran kitlesine sahip. Türkücü olarak adını duyuran aynı zamanda oyunculukta yapan Sesigüzel'in vefatı hayranlarını üzdü. İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından usta sanatçının hayatını kaybettiğini duyurdu. Pek çok kişi ise Nuri Sesigüzel'in hayatını ve ölüm nedenini araştırmaya başladı. Peki Nuri Sesigüzel kimdir, nereli? Kaç yaşında ve neden öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nuri Sesigüzel Kimdir?

Nuri Sesigüzel Kimdir?

Gerçek ismi Nuri Kaçtaş olan sanatçı, 1 Ocak 1937 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Karaotlak köyünde dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı olan Sesigüzel'in babası Mağo Ağa olarak bilinen Mehmet Ağa'dır. Annesi Nazey Kaçtaş, Ketik aşiretinden babası Mehmet ise Beziki aşiretindendir.

Nuri Sesigüzel'in Müzik Kariyeri

Nuri Sesigüzel'in Müzik Kariyeri

Nuri Sesigüzel ilkokul ve ortaokul eğtiminin ardından 13 yaşlarında Halk Müziği'ne başladı. 14 yaşındayken saz çalmaya başlayan Sesigüzel, 1960 yılında İstanbul'a giderek İstanbul Radyosu'nun sınavlarına girdi. Bu sınavlardan başarılı olduktan sonra, radyo sanatçısı oldu. 

Radyoda ilk defa kendi bestesini okudu ve dikkatleri üzerine çekti. Soyadını Sesigüzel olarak değiştirdikten sonra, Ankara Radyosu'nun sınavlarına girerek başarılı oldu. Radyoda sesini duyurduktan sonra plak doldurmaya başladı ve 300'e yakın plağa imza attı. Ayrıca bugüne kadar sayısız türkü besteleyen sanatçı, altın plak ödülleri kazandı.

Nuri Sesigüzel'in Oyunculuk Kariyeri

Nuri Sesigüzel'in Oyunculuk Kariyeri

Nuri Sesigüzel, müzik kariyerine oyunculuğu da ekleyerek 1967 yılında sinemaya adım attı. Yaşamı boyunca Garipler Sokağı, Karım Yazım, Kendi Düşen Ağlamaz gibi pek çok filmde rol aldı. Ünlü sanatçı, 1975 yılında Hülya Koçyiğit, Ümit Utku, Ayla Algan gibi isimlerle birlikte Film-San Vakfı'nı kurdu.

Nuri Sesigüzel Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

Nuri Sesigüzel Kaç Yaşında ve Neden Vefat Etti?

İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından  'Nuri Sesigüzel ustamızı kaybetmişiz, duydum üzüntümü anlatamam tüm sevenlerine ailesine baş sağlığı dilerim' diyerek usta sanatçının vefatını duyurdu.

Nuri Sesigüzel, 20 Mayıs 2023 tarihinde 86 yaşındayken Beylikdüzü'nde özel bir hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cenaze namazının ardından Sesigüzel, Büyükçekmece mezarlığına defnedilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın