Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Bitirdi, İki Dil Öğrendi: Karşınızda Down Sendromlu Deniz ve Bize İlham Veren Azmi

etiket Üniversite Bitirdi, İki Dil Öğrendi: Karşınızda Down Sendromlu Deniz ve Bize İlham Veren Azmi

Batuhan
21.03.2017 - 14:17 Son Güncelleme: 21.03.2017 - 16:45

Eczacı anne ve asker babanın ikinci çocuğu olarak Eskişehir'de dünyaya gelen Deniz Ayçe Karagöz, yaşıtları ile ilkokul, ortaokul ve liseyi tamamladıktan sonra İzmir'deki bir vakıf üniversitesinin 'turizm işletmeciliği bölümünü' bitirdi.

Hayatın önüne koyduğu zorluklara rağmen üniversiteyi bitirip İngilizce ve Almanca öğrenen down sendromlu Deniz, yaşama olan bağlılığıyla içimizi ısıtan ve ilham veren bir örnek. 

Gelin, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde Ayçe Karagöz'ün azim dolu hikâyesine birlikte bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversiteden başarıyla mezun olan Deniz Ayçe, bu arada özel ders ve kurslar sayesinde İngilizce ve Almanca öğrendi.

En büyük hobisi darbuka çalmak...

Darbuka çalan, Latin dansları yapan, halk eğitim merkezinde aşçılık eğitimi alan genç kız, kendisi gibi down sendromlu olan gençlerin hazırladığı 'Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek' adlı senaryoya katkıda bulunup aynı adı taşıyan filmde rol aldı.

'Eğitim hakkımızı elimizden almak isteyenler oldu.'

'Eğitim hakkımızı elimizden almak isteyenler oldu.'

Temel becerileri kazanması için Deniz Ayçe'yi özel eğitim okullarına gönderdiklerini, gelişimsel geriliği bulunan öğrencilerin katıldığı programlara dahil ettirdiklerini söyleyen anne Seray Karagöz şöyle devam ediyor: 

'Ayçe akademisyenlerin kontrolü altında kaynaştırma eğitimi aldı. Önünde her zaman olumlu modeller vardı. Ben her zaman onun yanındaydım, her dersinde yardımcı oldum. İlk dönemde çok büyük zorluklar yaşadık, kabul edilmeme, istenmeme dönemi oldu. 'Bu çocuğun yeri burası değil' diyenleri gördük. Ayçe'ye eğitim vermek istemeyen öğretmenlerle, çocuğu kızımla aynı sınıfta olmasın diye imza toplayan velilerle karşılaştık. Eğitim hakkımızı elimizden almak isteyenler oldu ama mücadele verdik. Birlikte ders çalıştık ve başardık. Kızımla gurur duyuyorum. Birçok şeyi başardı o gerçekten çok azimli bir çocuk.'

"Bir İngilizce öğretmenimizin bana 'yapamazsın, öğrenemezsin' dediğini hatırlıyorum"

"Bir İngilizce öğretmenimizin bana 'yapamazsın, öğrenemezsin' dediğini hatırlıyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şiirler yazıp Gaziemir Popüler Müzik Korosunda şarkı söyleyen Deniz Ayçe Karagöz ise eğitim hayatındaki engellerden annesi kadar etkilenmediğini ifade ederek, 'Sadece üniversitenin hazırlık sınıfındayken bir İngilizce öğretmenimizin bana 'yapamazsın, öğrenemezsin' dediğini hatırlıyorum. Ona kendimi kanıtlamayı çok istedim ve başardım da. İstedikten sonra her şey oluyor.' dedi.

"Hep barış olsun istiyorum"

"Hep barış olsun istiyorum"

Bir sonraki hedefinin işaret dili öğrenmek olduğunu dile getiren Karagöz, 'Hep barış olsun istiyorum. Benim istediğim silahların sustuğu, barış dolu bir dünya. Bir de çalışmak istiyorum. İş başvuruları yaptık ama hiçbirinden cevap gelmedi.' diyor.

Son olarak Deniz'in hepimize bir mesajı var!

Biz de kendisinin bu azmini hayranlıkla alkışlıyoruz 👏

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
939
381
14
11
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sevgi ve barış isteyen pırıl pırıl bir insan keşke daha çok var olsalar.Gurur duyuyorum

Taner Bayram

Helal olsun sana!