Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Baraj Puanı Olacak mı? 150 ve 180 Baraj Puanları Kalktı mı?

YKS Baraj Puanı Olacak mı? 150 ve 180 Baraj Puanları Kalktı mı?

Türkiye’de YÖK tarafından yapılan açıklama ile üniversite tercihlerinde yeni dönem olacağı duyuruldu. YKS sınavında 150 ve 180 olarak uygulanan baraj puanı, bu sene itibariyle olmayacak. Üniversitede baraj puan uygulamasının kalkmasıyla birlikte üniversite tercihlerinin nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. İşte YÖK’ün üniversite tercihleri ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması…

İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSYM, dün akşam saatlerinde YKS başvuru kılavuzunu erişime açtı. YKS başvuruları, 7 Mart 2022 tarihine kadar yapılabilecek. YKS tercih kılavuzunun açıklanmasıyla birlikte YÖK ise bu sene uygulanacak değişikliği duyurdu.

YKS Baraj Puanı Kalktı mı?

YKS Baraj Puanı Kalktı mı?

Yüksköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı. 

Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak.

YKS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılacak?

YKS Puan Hesaplaması Nasıl Yapılacak?

TYT sınav puanının hesaplanması için Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı uygulanmaya devam edecek.

TYT puanı olmayan veya TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT ve/veya YDT’ye girmiş olsalar da SAY, SÖZ, EA ve DİL puanları hesaplanmayacak.

SAY, SÖZ ve EA puan türündeki sınav puanlarının hesaplanması için gerekli olan ilgili puan türüne ilişkin AYT’deki iki testin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı ile DİL puan türündeki sınav puanının hesaplanması için gerekli olan Yabancı Dil Testinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı uygulanmaya devam edecek.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın