Görüş Bildir
Haberler
Ünal Çeviköz Kimdir? Milletvekili Ünal Çeviköz Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Görevlede Bulundu?

Ünal Çeviköz Kimdir? Milletvekili Ünal Çeviköz Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Görevlede Bulundu?

Vaveyla
26.05.2022 - 14:26

TBMM'de milletvekili olarak görev yapan Ünal Çeviköz sosyal medyanın gündemine geldi. Bir Finlandiya medyası olan HS'ye açıklamalarda bulunana Çeviköz, Finlandiya'nın NATO'ya girmesi hakkında konuştu. Finlandiya'nın NATO üyeliği için Tayyip Erdoğan'ın dış politikada hata yaptığını söyleyen Ünal Çeviköz, CHP'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. Bu açıklamalarından sonra sosyal medyada konuşulan ve tartışılan Ünal Çeviköz kimdir? Milletvekili Ünal Çeviköz kaç yaşında, nereli? Bulunduğu görevler nelerdir? Detaylar içeriğimizde sizlerle!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünal Çeviköz Kimdir?

Ünal Çeviköz CHP

Tam adı Ahmet Ünal Çeviköz'dür.

Ünal Çeviköz lise eğitimini Kadıköy Maarif Kolejinde, bugünkü Kadıköy Anadolu Lisesinde almıştır.

Daha sonra Boğaziçi Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimini tamamlamış ve yine Boğaziçi Üniversitesinde Siyaset Bilimi okumuştur.

Lisans eğitimini bitirdikten hemen sonra Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başlyan Ünal Çeviköz Brüksel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır.

Mesleki kariyerinden sonra siyasi kariyer planı yapan Ünal Çeviköz 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisine katılmış ve parti içinde dışilişkilerle alakalı görevlerde bulunmuştur.

2018 yılında İstanbul bölgesinden milletvekili olarak seçilmiştir. Ünal Çeviköz halen milletvekili olarak TBMM'de görev yapmaktadır.

Ünal Çeviköz'ün Yaşı ve Memleketi

Ünal Çeviköz açıklama

Ünal Çeviköz 6 Kasım 1952 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Bugün 69 yaşında olan Çeviköz 1979 yılında Zeynep Emel Çeviköz'le evlenmiştir.

Çiftin bu evlilikten Cemre ve Banu adında iki tane çocuğu bulunmaktadır.

Ünal Çeviköz'ün Bulunduğu Görevler

Ünal Çeviköz basın toplantısı

Ünal Çeviköz 1978 yılında Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başladıktan sonra 2001 yılına kadar çeşitli bölgelerde konsolos, müsteşar ve NATO'da uluslararası memur olarak görev almıştır.

2001 yılında Bakü Büyükelçisi olarak görevlendirilmiş 2004 yılındaysa Bağdat Büyükelçisi olmuştur.

2010 ila 2014 yılları arasında Londra Büyükelçisi olarak görev yapan Ünal Çeviköz şuanda İstanbul bölgesinden milletvekili seçilerek vekillik görevini yapmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın