Görüş Bildir
Haberler
Ümit Özdağ İngiliz Basınında: 'Ekonomik Krizi Kullanarak Mültecilere Nefreti Kamçıladı'

etiket Ümit Özdağ İngiliz Basınında: 'Ekonomik Krizi Kullanarak Mültecilere Nefreti Kamçıladı'

Eray İspir
26.06.2022 - 14:34 Son Güncelleme: 26.06.2022 - 14:55

Son dönem yaptığı açıklamalarla komuoyunda geniş yer bulan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İngiliz medyasına konuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamasında sığınmacı konusunun büyük bir problem olduğunu vurgulayan Özdağ, İngiliz muhabir Louise Callaghan’a 'Gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin?' diye sordu.

Açıklamasında sığınmacı konusunun büyük bir problem olduğunu vurgulayan Özdağ, İngiliz muhabir Louise Callaghan’a 'Gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin?' diye sordu.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İngiliz medyasına konuştu. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, son dönemde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Ümit Özdağ'ı manşetlerine taşıdı.

Haber Global'de yer alan bilgiye göre, Gazete, Özdağ ve Zafer Partisi'ni İngiltere'deki sağcı Ukip'e benzeterek analiz yayınladı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Sunday Times’a konuşan Özdağ ile ilgili kapsamlı bir haber yayınlandı. Gazetenin Türkiye muhabiri Louise Callaghan’a konuşan Özdağ’ın röportajı ile ilgili gazete, “Türkiye’nin Ukip’i, ekonomik krizi kullanarak mültecilere nefreti kamçıladı” başlığını kullandı.

'Daha büyük partileri de yabancı karşıtı kampanyalara çekmeye başladı'

'Daha büyük partileri de yabancı karşıtı kampanyalara çekmeye başladı'

Gazete, “Türkiye’de yeni bir siyasi parti, ekonomik kriz için mültecileri suçlarken Suriyeli ve Afganlar korku içinde yaşıyor. Yıllar boyunca Ümit Özdağ Türkiye siyasetindeki bir demagogdu, Türk insanının saflığına odaklanan bir milliyetçiydi. Şimdi Türkiye ekonomisi krizin içindeyken ve kamunun milyonlarca mülteciye karşı bakışı değişirken, yeni bir mesajla destek topluyor: Her birini geldikleri yerlere geri gönderin. Her birini” yorumuna yer verdi.

The Times, “Özdağ ve ufak ama yükselişe geçen Zafer Partisi büyük bir etki yaratmaya başladı ve daha büyük partileri de yabancı karşıtı sosyal medya kampanyalarına çekmeye başladı. Bu kampanyalarda Türklerin yaşadıkları zorluklara yumuşak hedef gösterdi” ifadesini kullandı.

İstanbul’da gazeteye konuşan Özdağ, “Türkiye’de çok sorun var ve mülteci krizi en büyük problem. Bu sadece ulusal güvenlik sorunu değil, şu an yaşanan ekonomik krizin de en önemli sebeplerinden birisi” dedi. Gazete, üniversitede ders veren Özdağ’ın İngilizcesinin iyi olduğuna da dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
75
25
16
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Amon Ra

Ortada mülteciler den nefretten çok bir beka sorunu var. Matematiksel hesaplamalara göre Suriyelilerin sayısı 2053 yılında 35 milyon olacak. Yani vatan elden... Devamını Gör

Öteye Giden

Sadece HDP değil ki AKP ve MHP'de ses çıkarmıyor

Yağız Kemancı

İngiliz bunu diyorsa doğru bir iş yapmıştır.Oyum bu adama seçimlerde.

DoctorWhat

sen bunu de diye bu haberi yapıyorlar zaten

.....

Seçeceğini bilsem , oyumun boşa gitmeyeceğini bilsem Benden bir oyu vardı.

Tuğçe

ver çünkü bende vericem oyu mu böyle düşünürsek kimse oy vermez