Görüş Bildir
Haberler
Uludağ Sözlük ve Dikkat Çeken Yazarları

Uludağ Sözlük ve Dikkat Çeken Yazarları

İsme Gerek Yok
27.06.2014 - 22:21 Son Güncelleme: 28.06.2014 - 16:08

Uludağ Sözlük Kitabınla Bombala...

Uludağ Sözlük'ün kurucusu Zall tarafından sözlükte başlatılan 'Kitabınla Bombala' kampanyasıyla birçok okula kitap yardımı yapıldı. Uludağ Sözlük yazarlarının kitap desteğiyle öğrenciler kitaplarına kavuştu. Uludağ Sözlük, bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazarlar Kitap Çıkarıyor, Sözlük Destek Veriyor...

Uludağ Sözlük'ten çeşitli yazarlar kitap yazıyor, yazdıkları kitaplar piyasa çıktığında sözlük tarafından duyuruluyor bu sayede sözlük genç yazarlara destek verip öncülük etmiş oluyor. 

Bazı kitap çıkarmış yazarların nickleri şöyle :

  • Benotesi : Töre Sizsiniz , Vasiyetimdir; Kimse Onu Sevmesin, İhanetin Gözyaşları 

  • Sezenist : His Korsanı 

  • Sekolo :  Yalan Yalnızlık

  • Mandi : Artakalan

  • Feylesof Tece : Mırıltılar

Uludağ Sözlük'ün "İfade Özgürlüğü" için Savaşı...

Uludağ Sözlük, Fazıl Say'ın TWITTER'da yazdıklarından sonra Say'a verilen 10 ay hapis cezasından sonra harekete geçti ve 'İfade Özgürlüğü' ile ilgili bir site kurdu. Kurulan site medya tarafından ilgi çekti. Birçok haber sitesinde yer buldu. 

http://www.medyatava.com/haber/fazil-say-a-destek-icin-internet-sitesi-kurdular_88176

http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/23075773.asp

http://www.odatv.com/n.php?n=sozluklerden-fazil-saya-destek-mitingi-1804131200

http://www.iha.com.tr/fazil-saya-destek-icin-internet-sitesi-kurdular-20130417AW000961-adana-haberi

Uludağ Sözlük Televizyon Dünyasında...

Uludağ Sözlük'ün kurucusu İsmail Alpen (Zall)'in konuk olduğu her hafta OLAY TV'de yayınlanan Sosyotrend programıyla internet dünyasında olanlar, gündemdekiler izleyicilerle buluşuyor...

Uludağ Sözlük'ün Haber Sitesi...

Uludağ Sözlük yazarları da dahil birçok sözlük yazarının haber yapabileceği Uludağ Sözlük tarafından kurulan 'HABERSELF' ile sözlük gündeminden ve internet gündeminden an ve an internet kullanıcılarının haberi olmuş oluyor.

http://www.haberself.com/

"Uludağ Radyo" Alternatifi !

Uludağ Sözlük, Türkiye'nin en büyük ikinci interaktif sözlüğü olmasına ek olarak kullanıcılara radyo alternatifi sunuyor. Dileyen yazarlar radyo programı yapıp, kullanıcılar için eğlenceli bir zaman aktivitesi yaratabiliyor. Eğer rast gelirseniz Uludağ Sözlük yazarlarının hazırladığı radyo programını dinlemeyi unutmayın ! 

http://radyo.uludagsozluk.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözlüğün En Çalışkan Yetkilisi: Dedektif...

Uludağ Sözlük'te yetkili olmadan önce 'gammazlama istatistiklerinde' başarısından dolayı dikkat çeken ve bu başarısından dolayı yetkili görevine getirilmekle ödüllendirilmiş, bu görevini de başarıyla yapan Dedektif, sözlüğün düzenini ve formatın sorunsuz işlemesinde büyük emek harcıyor. Yazarlarla polemiğe girmeyen ve sözlüğün düzeni için çalışan Dedektif, Uludağ Sözlük yazarlarının sevgisini kazanmış durumda.

Sözlüğün Değerli Üyesi : Hasmet İbriktaroglu

Uludağ Sözlük'te yetkili ya da moderatör olmamasına rağmen sözlük için çalışıp çabalayan, özel günlerde yazarları güzel mesajlarıyla mutlu eden, sözlüğün değerli üyelerinden olan Hasmet İbriktaroglu, Uludağ Sözlük için büyük bir umut kaynağı...

Hasmet İbriktaroglu'nun en büyük hedefi, sözlüklerde 'ukte' olarak isimlendirilen yazarların kısa kısa cümlelerle tanımladığı konuları başlıklar haline getirerek insanlara kazandırmak... Bilginin yok olmaması için çalışan Hasmet İbriktaroglu yazarlar tarafından beğenilen ve sevilen bir isim.

Sözlüğün Sevilen Üyesi ve Radyo Programcısı : Mulayimadam

Uludağ Sözlük'te girdiği entrylerle yazarların gönüllerini kazanan Mulayimadam, sözlüğün geleceği için büyük umut vadeden üyelerinden birisi. Mulayimadam, hem sözlükte aktif iken hem de Uludağ Sözlük'ün radyo bölümünde de çalışmalarını sürdürüyor. Elinden geldiğince radyo programı yaparak emek harcayan Mulayimadam, sözlük moderasyonunun da dikkatini çekiyor. Mulayimadam, belki de geleceğin yetkilisi, moderatörü olacak isimlerden birisi...

Entry Ustası : Kukla...

Uludağ Sözlük'te herhangi bir konuda 'herhangi bir' entry girdiğinde bile sözlük gündemine oturan, günün en beğenilen entrysini oluşturan, Uludağ Sözlük'ün 2013 yılı İstatistiklerinde büyük başarı eden, karmasıyla FİLOZOF ünvanının sahibi KUKLA... Kimi yazarlar Kukla'yı beğenmeseler de Uludağ Sözlük'te 'başarılı' sıfatını hak eden yazarlardan birisi olduğu kesindir.

Moderasyon'dan Sevilen Bir İsim... Moonlight Sonata

Uludağ Sözlük'ün moderasyon ekibi yoğun eleştirilere maruz kalsa da aralarında çok sevilen, yazdıklarıyla yazarların ilgisini çeken, sözlüğe emek harcamış moderatörler de vardır. Bu moderatörlerden birisi de Moonlight Sonata... Gerek yazarlarla iletişimi olsun gerek sözlükte bilgi içeren entryleri ile olsun yazarlar tarafından beğenilen ve görevini gayet güzel şekilde devam ettiren Moonlight Sonata, Uludağ Sözlük'te moderatörlüğünü sürdürmekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözlüğün Sevilenlerinden: Dibi Dibi Rek

Sözlükte girdiği entrylerle dikkat çeken, 'Geçen haftanın en beğenilen entry'si'nde birincilik yapmış olan 'dibi dibi rek' sözlüğün sevilen isimlerinden birisi.

Özellikle sözlükte paylaştığı 'yeni nesil ergen kızlarımızın acınacak durumları' başlığıyla sözlükte ünü artmış ve yazarların dikkatini çekmiştir...

Yazarların Dikkatini Çeken : Geriden Gelen Adam

On birinci nesil yazar olmasına rağmen -yani sözlükte yeni bir yazar olmasına rağmen- diğer yazarların dikkatini çekebilmiş, girdiği entryleri derece alan giderek kendini geliştiren bir yazar. 

Özellikle kullanıcı adının hakkını verecek nitelikte espritüel yazılarla kullanıcıların gönlünü kazanmaktadır.

Beşinci Nesillerden : Shaqmarion

Sözlükte en çok ukte ekleyen ve en çok ukte dolduranlarda da sıralama elde eden Shaqmarion, beşinci nesil olup Uludağ Sözlük'ün eski yazarlarındandır. 'Coştuğu entryleri' listesini doldurmayı başarmış ve entry girmekten çok başlık açmış isimlerden birisi..

Sekizinci Nesilden... Ultraviyole

Zekice yazılmış entrylerle dikkat çeken, kimi zaman destan şeklindeki entryleriyle gözü yoran kimi zamansa tek cümleyle olanları özetleyebilen sekizinci nesil yazar... Yazdığı çoğu entry oy yağmuruna tutulmuş ve kimi zaman mizahi yönüyle dikkat çeken yazardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilinmeyen

aşk olsun, benim neyim eksik? keşke beni de koysaydınız.

ben niye yokum. tamamen taraflı bi haber. haşmet denen malı seven yok. değer veren de yok amk. kukla tamam karmasını da hak ediyor övgüyü de. munlayt sonata ... Devamını Gör