Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizin de Yıllardır İçinde Bulunduğu “Gelişmekte Olan Ülkeler” Sınıfına Giren 11 Ülke

etiket Ülkemizin de Yıllardır İçinde Bulunduğu “Gelişmekte Olan Ülkeler” Sınıfına Giren 11 Ülke

Begüm
23.04.2023 - 14:02

IMF üzerinden yapılan araştırmaya göre İktisadi ve hukuki parametreden gelişmiş ülkelere nazaran geride kalan ülkeler için kullanılan 'Gelişmekte Olan Ülkeler' listesine giren ülkelere bir bakalım! Gelişmekte olan ülkelerde gelişmiş ülkelere göre daha düşük yaşam standartı bulunur. Bununla birlikte sanayi altyapısı da tam olarak gelişmemiştir ama sanayileşme oranı bu ülkelerde zaman geçtikçe yükselmektedir. İşte bu kriterlere giren ve içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkeler listesi!

Not: Sıralama rastgele yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arjantin

İnsani Gelişme Endeksi'ne göre dünyada 47.sırada yer alan Arjantin, Latin Amerika'nın 3.en büyük ekonomisine sahiptir.

2. Rusya

Kişi başı milli gelir, kamu maliyesi, borç yönetimi ve sanayi altyapısı gibi konulara bakıldığında Rusya tam olarak gelişmiş bir ülke sayılmamaktadır. İçerisinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı gelişmekte olan ülkeler arasında yer alır.

3. Brezilya

Dünyanın en fazla milyardere sahip olan 7.ülkesi olan Brezilya listede 'ileri gelişmekte olan ülkeler' sınıfında yer alır. Dünya ekonomisinde de büyük bir paya sahiptir.

4. Polonya

Tıpkı Brezilya gibi Polonya da 'ileri gelişmekte olan ülkeler' arasında yer alır. Son 25 yılda Polonya ekonomisi her geçen gün büyümektedir.

5. Çin

'Yeni Sanayileşmiş Ülke' sınıflandırmasına giren Çin henüz gelişmiş ülkelerin statüsüne ulaşamamıştır. Yine de makroekonomik olarak gelişmekte olan diğer ülkeleri de geride bırakmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Türkiye

İnsan Gelişme İndeksi 0.76 olan Türkiye, diğer ülkelere bakıldığında gelişmişlik olarak orta düzeyde yer almaktadır, bu da onun hala gelişmekte olan bir ülke olduğunu göstermektedir.

7. Meksika

G20 ülkeleri arasında yer alan Meksika dünyanın en büyük 15.ekonomisine sahiptir. Büyüyen ve gelişen ekonomisi ile Meksika da 'ileri gelişmekte olan ülkeler' arasında yer alır.

8. Endonezya

Güneydoğu Asya bölgesindeki en büyük ekonomiye sahip olan Endonezya son dönemlerde dünyadaki yükselen ekonomilerden birini oluşturmaktadır.

9. Güney Afrika

1960'larda ciddi ölçüde bir ekonomik kalkınma yaşamıştır. Afrika kıtasında ileri gelişmekte olan ülkeler arasında yer almaktadır.

10. Bulgaristan

Dünyada internet erişim kolaylığı ve internet hızı bakımından en önde gelen ülkeler arasında bulunan Bulgaristan turizm sektörünü de her geçen gün geliştirerek ekonomisini büyütmeye çalışan ülkeler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mısır

Oldukça eksi tarihi ile dünyayı etkileyen Mısır da gelişmekte olan ülkeler arasında bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
7
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın