Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde Bugüne Kadar LGBTİ Temasıyla Çekilmiş 16 Cesur Yerli Müzik Klibi

etiket Ülkemizde Bugüne Kadar LGBTİ Temasıyla Çekilmiş 16 Cesur Yerli Müzik Klibi

Son günlerde Athena'nın yeni şarkısı için çektiği klip büyük yankı uyandırdı. Ancak bu ülkemizde çekilen ilk LGBTİ temalı klip değil. Özellikle 90'ların sonunda özgürce çekilmiş klipler, oldukça başarılı şarkılara eşlik etti. Siz de hangileri olduğunu merak ediyorsanız aşağı buyurabilirsiz. 

Kliplerin tamamını, başlıklarına tıklayarak izleyebilirsiniz.

1. Athena - Ses Etme

Son günlerin en çok sansasyon yaratan klibi Athena'dan geldi. Trans bireylere şiddeti konu alan klip, duyarlı yaklaşımıyla takdir topladı.

2. Ayşegül Aldinç - Yanlışsın

Klip, Ayşegül Aldinç'in ne kadar güzel bir kadın olduğunu bir kez daha vurgularken, diğer yandan da klipteki sevgilisinin başka bir adamla olan yakınlaşmasını anlatıyor.

3. Bedük - Koyver Kendini

Aslında tamamen eğlenceli bir konu işleyen klipte, genç bir ergenin heyecanları anlatılıyor. Ve gencin hiç beklemediği anda çıkan gayleri konu ediyor. Yani diyor ki GAYLER DE VARDIR!

4. Bendeniz - Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı

Klibin konusu, şarkının adında gizli net olarak. Bendeniz'in sevgilisi aslında genç bir biseksüel adam ve başka bir adama aşık. Bendeniz de bu duruma bozulup şarkı yapıyor...

5. Cem Adrian - Yalnızlık

Cem Adrian'ın büyülü sesi eşliğinde izlediğimiz klip gerçekten çok başarılı. Yalnızlık denilen şeyin cinsiyeti yok, bunu gayet iyi görüyorsunuz klipte.

6. Ceylan Ertem - Ne Olursan Ol Gelme

Adeta kısa film tadında olan bu klipte bariz bir lezbiyenlik konusu yok ama çoğu kişinin fikir birliği bu yönde. İnsanların eşcinsel olduğunu göstermek için illa öpüşmelerine gerek yok zaten.

7. Emel Müftüoğlu - Korkuyorum

Bir Harun Kolçak bestesi olan şarkı, klibi çıktığı anda ortalığı alt üst etmişti. Çünkü 90'larda çekilen kliplerde, lezbiyen aşk konusu çok fazla işlenmemişti. Müthiş bir şarkı bu arada!

8. Emrah - Dura Dura

Emrah'ın bu klipte anlatmaya çalıştığı şeyi tam olarak anlamadık ama trans bireyleri klibe konu ettiği de gözlerden kaçmadı. (Anlayan anlatsın)

9. Ferdi Tayfur - Fadime'nin Düğünü

Herkesin en çok bildiği trans bireyli klip herhalde bu. Ferdi Tayfur'un geniş kitlesi sayesinde tüm Türkiye'nin yine çok konuştuğu klipler arasında. Aslına bakarsanız ilginç olan trans bir kadının halay çekmesi değil, bir beyefendinin köylük yerde, halayın ortasında şampanya patlatması.

10. Orhan Atasoy - Gemiler

Çok açık ve net söyleyebilirim ki bu şarkının üstüne şarkı, bu klibin üstüne klip yapılamadı Türkiye'de. Orhan Atasoy, yakın zamanda aramızdan ayrılan başarılı bir müzisyendi. Klipte yer alan kişileri şu an bir araya getirmek ise neredeyse imkansız.

11. İzel - Aşk Hakları

Çünkü herkesin aşk hakkı vardır! İzel de şarkıyla uyumlu bir şekilde klibinde bunu göstermiş.

12. Kargo - Arabic Fahişe

Kargo'nun ünlü şarkısı, bir o kadar klibiyle de meşhur. Bir transın resmi kimlik sorunu ve içinde bulunduğu gerçek kimlik çelişkisi gayet güzel anlatılmış.

13. Kenan Doğulu - Tencere Kapak

Kenan Doğulu'nun 'Herkesin mutlu olduğu bir eşi var şu hayatta' temasıyla anlattığı klipte elbette lezbiyen bir çift de var. Çünkü neden olmasın?

14. Mabel Matiz- Alaimisema

Temiz yüzüyle herkesin kankisi olması gereken  Mabel Matiz, LGBTİ oluşumuna klibinde hoş bir selam çakmış. Gördünüz mü?

15. Nazan Öncel - A Bu Hayat

Nazan Öncel'in bu muazzam şarkısının klibinde de lezbiyen kadınların ilişkisi irdelenmiş. Muhteşem siyah beyaz klipler arasında saymak mümkün.

16. Ünlü - Rüya

'Nereye gitti bu insanlar?' dediğimiz gruplardan biri de Ünlü. Özellikle bu şarkıları muhteşemdi. Klibinin sözlerle olan uyumu ise bir harika. Şarkı kafanıza girince mecburen açıp dinliyorsunuz zaten.

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
864
356
167
88
27
18
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın