Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna, Türkiye'den Silah Almak İçin SADAT'a Başvurmuş

Ukrayna, Türkiye'den Silah Almak İçin SADAT'a Başvurmuş

Batuhan
19.05.2022 - 08:38

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Ukrayna'nın kendilerinden silah talebinde bulunduğunu söyledi. “Hizmet vermeyi kabul ettiğimiz ülkelerle ilgili talep geldiğinde Milli Savunma Bakanlığı'na, Dışişleri'ne, MİT'e ve Cumhurbaşkanlığı'na 'Uygun mu?' diye yazıyoruz' diyen Tanrıverdi, Ukrayna için henüz yanıt gelmediğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Tanrıverdi, Halk TV'den gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Kuruluş amaçlarının İslam ülkelerinde resmi güçlere eğitim, danışmanlık ve donatım hizmeti vermek olduğunu söyleyen Tanrıverdi, tedhiş, bombalama, gayrı nizami harp ve diğer eğitimleri yabancı ülkelerde verdiklerini, Türkiye'de verebilmelerinin mümkün olmadığını söyledi; “Türkiye'deki mevzuat yabancı silahlı kuvvetleri getirip eğitmemize izin vermiyor” dedi.

"Mevzuat müsait değil"

"Mevzuat müsait değil"

Türkiye'de kamp kurmayı ve eğitim vermeyi Milli Savunma Bakanlığı'ndan talep etme nedenlerini şöyle açıkladı:

“Neden? Biz pazarlamaya ilk başladığımızda Malezya Emniyeti'nden talep geldi. Dediler ki, ‘Nerede yapılacak?' Tabi ki Malezya'da. 'Bizim eğitim verebileceğimiz yerimiz yok’ dedik. ‘Biz bu eğitimleri İngiltere'de alıyoruz, özel şirketler var. Aynı şartlarda olursa sizden alırız’ dediler. Biz de istedik.

(Neden yer vermediler?) Mevzuat müsait değil. Değişiklik önerdik. Savunma Sanayi Güvenliği Kanunu, silah ve mühimmat alım satımını düzenlemiş. Ancak yarın savunma sanayi, güvenlik, stratejik danışmanlık ve özel askeri eğitim şirketi olur diye düşünmemiş.”

"Bugün silahlı kuvvetlerine hizmet sunduğumuz ülkeler var”

"Bugün silahlı kuvvetlerine hizmet sunduğumuz ülkeler var”

Gayrimüslim ülkelerde askeri eğitim vermeyi tercih etmediklerini, oralara pazarlama faaliyeti yürütmediklerini söyleyen Tanrıverdi, “Şu ana kadar 20-25 ülkeye proje ürettik. Bugün silahlı kuvvetlerine hizmet sunduğumuz ülkeler var” diye konuştu. Tanrıverdi eğitim içeriğini de, “Temel özel kuvvet eğitimi. Su altı, su üstü, kara ve hava eğitimleri” olarak açıkladı.

"Ukrayna'nın talebi var"

"Ukrayna'nın talebi var"

“Hizmet vermeyi kabul ettiğimiz ülkelerle ilgili talep geldiğinde Milli Savunma Bakanlığı'na, Dışişleri'ne, MİT'e ve Cumhurbaşkanlığı'na 'Uygun mu?' diye yazıyoruz. Sadece bir ülke için 'Olmaz' denildi. Kabul etmeyecekleri bir şey yapmıyoruz. Şu an Ukrayna'nın talebi var. Biz sorduk” diye konuşan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

“Türkiye'den satın almayı istediği ürünler var. Silah tabi. Yetki belgesi gönderdiler. ‘Sizin üzerinizden almak istiyoruz. Görüşmeleri ilerletemiyoruz’ dediler. Ne olduğunu anlamak için yazılı başvurduk. Pazartesi randevu talep ettik, cuma Kılıçdaroğlu buradaydı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

demek ki sedat pekerin dedikleri dogru, inkar ettiniz ama silah ve tetikci ticareti yaptiginizi kabul etmis oluyorsunuz bu aciklama ile. amk bu kadar geri ze... Devamını Gör

Mustafa Kahraman

Ukrayna'ya Avrupa'dan ve Amerika'dan yeterince silah yardımı geliyor zaten. Sırf reklam için Ukrayna'nın adını kullanmışlar

ozkan kahriman

reisin kendi ordusu var dediklerinde yok canim demistim. varmis ve bu ulkede secimle kaybederse kaosla geri alir. yeni gelecek hukumet bu gayri resmi yapilan... Devamını Gör