Görüş Bildir
Haberler
Ufak Dokunuşlarla Mutfakta Sizi Nirvanaya Çıkartacak 9 Pratik Bilgi

Ufak Dokunuşlarla Mutfakta Sizi Nirvanaya Çıkartacak 9 Pratik Bilgi

01.05.2022 - 07:45

Yemek yapmayı çoğu kişi çok seviyor fakat bazı ufak ipuçlarını bilmediği için istediği lezzetleri yakalayamayabiliyor. 'İşte, bu tam da ben!' dediğinizi duyar gibiyiz. Sizin için hazırladığımız bu liste sayesinde artık çok basit değişikliklerle çok daha lezzetli menüler hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunlar öyle zahmetli şeyler de değil. O zaman ufak dokunuşlarla sizi mutfakta nirvanaya çıkartacak o pratik bilgileri duymaya hazır mısınız?

1. Domates sosuna havuç ekleyin.

1. Domates sosuna havuç ekleyin.

Havuç biraz şekerli bir sebze türü olması nedeniyle yemeklere çok ayrı bir lezzet katıyor. Havucu tavuk soteden tutun da makarnaya kadar hemen hemen her yemekte kullanabilirsiniz. Hazırladığınız domates sosunun içerisine rendelenmiş veya püre hâline getirilmiş havuç ekleyin. Bu hem yemeğin asit seviyesini dengeler hem hafif şekerli tadıyla yemeğe lezzet katar. Böylelikle herkes yemeklerinizin sosuna hayran kalır!

2. Tereyağı ile mucizeler yaratın.

2. Tereyağı ile mucizeler yaratın.

Tereyağı, hemen her şeye lezzet katan muhteşem bir gıda. Bir süt ürünü olması nedeniyle de aslında diğer yağlara nazaran oldukça sağlıklı. Domates sosunu biraz lezzetlendirmek için tavaya yeterli miktarda tereyağı koyun ve normalde sosu nasıl hazırlıyorsanız o şekilde devam edin. Biz hemen uyaralım: Bu lezzeti tadanlar her akşam size misafir olmak isteyecek!

3. Biraz turp, biraz da sarımsak!

3. Biraz turp, biraz da sarımsak!

Güzel bir patates püresine siz de hayır diyemiyorsunuzdur çünkü ona kimse karşı koyamaz. Patates püresinin iyi olması için ise basit bir sır var. Biraz turp biraz da sarımsaktan eklemek, püreye tahmin edeceğinizden çok daha lezzet katıyor. Bu ikisini patates püresine karıştırdığınız taktirde oyunun kuralları tamamen değişir. Çok fazla dikkat çekmeyen bu karışım sayesinde leziz bir yemek elde edebilirsiniz.

4. Tereyağlı peynirli tostun sırrına hazır mısınız?

4. Tereyağlı peynirli tostun sırrına hazır mısınız?

Her ne kadar kolaya kaçmak gibi görünse de şimdi vereceğimiz ipucuyla tereyağlı peynirli tost yaptığınız zaman misafirlerinizin aklını başından alacaksınız! Bunun sırrı ise aslında mayonezde saklı. Tereyağını hafif bir mayonez tabakasıyla sardıktan sonra ekmeği tereyağı üzerinde ısıtın. Son olarak ise biraz sarımsak tuzu ekleyerek ekmeği lezzetlendirin. Sıcak peynir, tereyağlı ekmek ve sarımsağın mükemmel karışımına hayret edeceksiniz.

5. Yemekleri tavuk suyu ile yapın.

5. Yemekleri tavuk suyu ile yapın.

Yemekleri daha lezzetli hâle getirmenin sırrı tavuk suyunda gizli. Pilav veya başka bir yemek olsun, herhangi bir şekilde suya ihtiyacınız varsa tavuk suyu kullanın. Tavuk suyunun inanılmaz etkisiyle yemeğin hem lezzeti artacak hem daha besleyici olmasını sağlayacak.

6. Ton balıklı ve tavuklu salataların sırrını veriyoruz.

6. Ton balıklı ve tavuklu salataların sırrını veriyoruz.

Ton balıklı ve tavuklu salatalar diyetlerin vazgeçilmez yemekleri arasında. Epey doyurucu olan bu karışımı küçücük bir detayla biraz da lezzetli bir hâle getirebilirsiniz. Üzerine soya sosu eklediğiniz takdirde salata biraz daha tuzlu bir tada sahip olacak. Bu sayede salatayı daha çok tüketmek isteyeceksiniz! Ama siz yine de ölçüyü kaçırmayın deriz.

7. Sıra yine mayonezde!

7. Sıra yine mayonezde!

Omlet sabah kahvaltılarının en lezzetli misafirleri arasında ve hemen herkes tarafından seviliyor. Bu yemeğin daha lezzetli, hacimli ve hafif olmasını sağlamak için basit bir yöntem var. Öncelikle yumurtaları bir kaba kırın. Yumurtaları çırpmadan önce kabın içine bir miktar mayonez ekleyin. Şimdi yumurtaları bolca çırpabilirsiniz. Bu sayede omletleriniz daha hacimli ve lezzetli bir hâle gelir.

Bonus 1: Bambaşka bir sıcak çikolata tarifi veriyoruz.

Bonus 1: Bambaşka bir sıcak çikolata tarifi veriyoruz.

Tuz aslında yemeklere lezzet vermiyor. Dilin tat alma kapasitesini arttırarak yemeğin tadını daha çok çıkarmanızı sağlıyor. Yani, tuz aslında bir lezzet arttırıcı. Peki, tuzu tatlılarda kullanabilir misiniz? Hazırladığınız sıcak çikolataya az bir tutam tuz ekleyince herkesin tadına nasıl hayran kaldığına şaşıracaksınız! Kakao, süt ve bir tutam tuz; tarif bu kadar basit. Bundan sonra herkes sizden sıcak çikolatanızın tarifini isteyecek.

Bonus 2: Şeker yerine biraz vanilyalı puding.

Bonus 2: Şeker yerine biraz vanilyalı puding.

Kurabiye ve kek yaparken şeker sık sık kullanılıyor. Oysa şekerin yarısı yerine vanilyalı puding koyarsanız etkisine hayret edebilirsiniz. Puding, unlu mamulleri taze tutmasının yanında bu gıdaların yumuşak ve nemli kalmalarına da yardımcı oluyor. Üstelik vanilya da tatlı olduğu için lezzet açısından herhangi bir kayba uğramıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın