Görüş Bildir
Haberler
Uçak Yolcularının Korkusu: Türbülans

Uçak Yolcularının Korkusu: Türbülans

yasin kiraman
07.11.2014 - 13:43 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 12:41

Bugüne kadar türbülans nedeniyle hiçbir uçak düşmedi

ABD’li ünlü pilot ve havayolu uzmanı Patrick Smith’in ‘’Bir pilota sorun’’ adlı blogunda yayınladığı son yazısı okuyucuları tarafından büyük ilgi gördü. Patrick Simith kendisine yöneltilen bir soru üzerine türbülansın bütünüyle normal bir hava olayı olduğuna ve uçağa hiçbir zararı olmadığına değindi.

ABD’li pilot uçak yolcularını tedirgin eden türbülans olayı ile ilgili merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Patrick Smith, türbülans sırasında pilotların ekstra pek bir hamle yapmadıklarını vurguladı. Ünlü pilot ayrıca, uçakların savunma sisteminin oldukça güçlü olduğunu ve kanatlarının türbülans olayından zarar görmesinin neredeyse mümkün olmadığını belirtti.

Kaynak: http://merkurbilet.com/blog/turbulans/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçak trafiği arttıkça türbülans olasılığı da artıyor. 

Havayolu uzmanı Patrick Smith, türbülansın mevsimsel değişmelerle bir ilgisi olup olmadığı konusunda sorulan bir soruya ‘’Türbülans, uçak trafiğinin fazla olduğu zamanlarda daha sıklıkla görülen bir durum, uçak yoğunluğu azalınca türbülans vakaları da azalıyor’’ cevabını verdi.

Görülen türbülans vakalarındaki yolcu yaralanmalarının ise tamamen kemeri takılı olmayan yolcuların başına gelen bir durum olduğunu belirten meşhur pilot, türbülansı bir ‘’konfor meselesi’’ olarak nitelendiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın