Görüş Bildir
Haberler
YKS
TYT
TYT Baraj Puanı Kaç? Lisans ve Önlisans Tercihi İçin En Az Kaç Puan Lazım?

TYT Baraj Puanı Kaç? Lisans ve Önlisans Tercihi İçin En Az Kaç Puan Lazım?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite adaylarının tercih araştırmaları da başladı. Yaklaşık iki milyon öğrencinin katıldığı YKS sınavı sonrasında, 1 milyon 38 bin öğrenci için kontenjan açılacak. Sınava katılan üniversite adayları, TYT baraj puanın kaç olduğunu araştırıyor. Geçen sene pandemi sebebiyle düşürülen baraj puanları, bu sene tekrar eski seviyesine geri çekildi. Peki, TYT baraj puanı kaç oldu? Lisans ve önlisans tercihi için en az kaç puan almak gerekiyor? İşte YKS tercihleri öncesi önemli bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

TYT Baraj Puanı Kaç Oldu?

TYT Baraj Puanı Kaç Oldu?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. 

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. 

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre YKS tercihleri 5 Ağustos itibariyle başlayacak ve üniversite adayları 13 Ağustos tarihine kadar YKS tercihlerini yapabilecek.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın