Görüş Bildir
Haberler
Twitter’dan Yeni Özellik: Tweet’i Alıntıla

Twitter’dan Yeni Özellik: Tweet’i Alıntıla

ATKN
07.04.2015 - 10:23 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 16:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter, geçtiğimiz yazdan beri test ettiği Tweet’i yorum yaparak Tweet’leme özelliğini resmi olarak yayına aldığını paylaştı. 

Kısaca detaylandırmak gerekirse; Yorum yaparak Retweet’leme özelliği diyebileceğimiz Tweet’i Alınıtla özelliğinde kullanıcılar bir başka Tweet’e yer verebilecekler. Twitter’ın test ettiği dönemde URL’in kopyalanıp yapıştırldığı veya bir başka bir Tweet’in ekran görüntüsünü alarak üstüne yorum yapma yerine, kullanıcılar direkt olarak o Tweet üzerinden yorum yaparak Retweet atabilecekler.

Bir başka açıdan baktığımızda Retweet’ler onay verdiğim manasına gelmez diye biyografi alanlarına yazan kullanıcılar içinse artık yeniden Tweet’liyorsan  yorumunu da alalım beklentileri takipçileri tarafından oluşacak görünüyor.

Markalar için takipçiyle etkileşimi artıracağına ve eğlendiren işlerin çıkacağına kesin gözüyle baktığım özellikle ilgili Twitter’ın attığı Tweet’i aşağıda bulabilirsiniz.

Retweetlere yorum eklemede karakter sınırı kalktı

Retweetlere yorum eklemede karakter sınırı kalktı

Yeni özellikle birlikte retweet yaparken karakter sınırlaması ortadan kalkıyor.

Retweetlere yorum ekleme özelliği bir süredir Twitter ekosisteminde yer alıyordu ancak kullanıcılar bunu yaparken karakter kısıtlamasıyla karşı karşıya kalıyordu. Örneğin retweetlenen tweet 100 karakterden oluşuyorsa, yorum kısmında kullanmak üzere oldukça az karakter kalıyordu. Güncellenen özellikle birlikte söz konusu sorun ortadan kalkmış durumda. Bundan sonra yorumlar alıntılanan tweetin karakter sayısından bağımsız bir şekilde, 116 karakter kullanılarak yapılabiliyor. Kullanıcılar böylece ne orijinal tweeti kısaltmak ne de kendi yorumlarından feragat etmek zorunda kalıyor. Söz konusu özelliği yenilenmiş haliyle bugünden itibaren Android, iOS ve web platformları için kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sosyalmedya.co - LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0