Görüş Bildir
Haberler
Twitch'ten Siber Saldırı Uyarısı

Twitch'ten Siber Saldırı Uyarısı

Batuhan
24.03.2015 - 10:08

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun platformlarından biri olan Twitch, siber saldırıya uğradı. Birçok hesaba izinsiz giriş tespit edildiğini açıklayan Twitch, tüm kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Amazon tarafından geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyar dolara satın alınan Twitch, hacker'ların çok sayıda hesaba izinsiz giriş yapmayı denediğini açıkladı. Şirketin blog sayfasından yapılan açıklamada ele geçirilen hesap sayısı belirtilmezken kullanıcılardan şifrelerini değiştirmeleri istendi.

Twitch, yaşanan ihlal sonrasında tüm şifrelerin ve çevrimiçi yayın anahtarlarının sıfırlandığını ve ele geçirilen hesapların Twitter ile YouTube bağlantısının kesildiğini açıkladı. Kullanıcılar, yeni şifre belirleyerek Twitch'e yeniden bağlanabilecek.

Twitch, alınan önlemler sayesinde kullanıcıların IP adresinin yanı sıra telefon numarası ve adresi gibi şahsi bilgilerine erişimin kesildiğini belirtti. Ele geçirilen hesapların bloke edilmesiyle kullanıcıların Twitter ve YouTube hesaplarına erişim de engellendi.

ABD'de Google, Apple ve Netflix'in ardından en çok trafik alan dördüncü site olan Twitch, Mart 2014 itibariyle her ay 13 milyar dakika oyun izlenen bir platform konumunda. 1 milyondan fazla kullanıcının oyunlarını eşzamanlı yayınladığı kanal üzerinde 45 milyondan fazla oyunsever oyun izliyor.

Güvenlik şirketi F-Secure, Eylül 2014'te yaptığı uyarıda Twitch'i hedef kötü amaçlı yazılım tespit edildiğini belirtmiş ve Twitch ile Steam'in siber saldırıya uğrayabileceği uyarısında bulunmuştu. Yaşanan saldırının nasıl gerçekleştiği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/twi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0