Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'yi ‘Onur Konuğu’ İlan Eden Yunanistan'dan Türk Turiste %20 İndirim

etiket Türkiye'yi ‘Onur Konuğu’ İlan Eden Yunanistan'dan Türk Turiste %20 İndirim

ATKN
06.06.2016 - 14:00 Son Güncelleme: 07.06.2016 - 00:02

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı, Yunanistan'a en çok ziyaretçi gönderen dört ülke 'onur konuğu' ilan edildi. Böylelikle bu yıl Yunanistan'ı ziyaret edecek bu dört ülkenin vatandaşlarına, pek çok iş yerinde %20 oranında indirim uygulanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan, bu yıldan itibaren yabancı ziyaretçilerin Yunanistan’ı tercih ve güven kıstaslarını göz önüne alarak, 'Onur Konuğu Ülke' başlığı altında bir program başlattı. 

Program kapsamında, Türkiye'nin de aralarında olduğu, Yunanistan'a en çok ziyaretçi gönderen dört ülke 'onur konuğu' seçildi.

Bu çerçevede bu yılki turistik dönem içerinde Yunanistan'ı ziyaret edecek Türk turistler, programa katılan ve belirlenen logoyu takan tüm iş yerlerinde etiket fiyatlarının %20'si oranında indirim hakkına sahip olacak.

Yunanistan bu yıl 25 milyon ziyaretçi bekliyor

Yunanistan bu yıl 25 milyon ziyaretçi bekliyor

Şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye gelen turistlerin bir önceki yıla göre %10,3 oranında düştüğü açıklanmıştı.

Yunanistan Turizm Konfederasyonu Başkanı Andreas Andreadis de, 2016 yılı için 25 milyon ziyaretçi beklediklerini, sayıdaki artışın ekonomiye ekstra 897 milyon dolar katkı sağlayacağını ifade etmişti.

Turizm temsilcileri Yunanistan ile rekabet edecek

Turizm temsilcileri Yunanistan ile rekabet edecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turizm gelirlerini artırmak isteyen Yunanistan'da, turizm sektörü milli gelire %18,5 civarında katkı sağlıyor.

Rusya krizi ve Avrupa turizmindeki ciddi düşüş oranları nedeniyle en kötü yılını geçiren Türkiye'deki sektör temsilcileri, geçtiğimiz günlerde Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını ve bunun bir an önce açıklanmasını talep etmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söylemişti.

Sektör temsilcileri, tatilin 9 gün olmasıyla iç turizmin canlanacağını söylüyor ve ayrıca erken açıklanmasını talep ediyor.

Görünen o ki iç turizmi canlandırmayı hedefleyen turizm temsilcileri Yunanistan ile rekabet etmek zorunda kalacak

TÜRSAB, Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
96
29
19
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yerli turiste köpek çeken Türk otellerine gideceğime Yunanistana giderim daha iyi. Sırf yerli turistiz diye yapmadığınız itlik kalmamıştı, inşallah daha bete... Devamını Gör

S1B

Onur konuğu ayağına gaza getiriyor ve indirim yapıyorlar . Adamlar Türkleri çözmüş . Önce övüyorlar , sonra para ile kandırıyorlar . Helal lan . Güzel strate... Devamını Gör

Eren Gezer

Kendi ülkenin insanına yabancıya verdiğin fiyatın 2 katını verirsen başkası kapar. Düzgün iş yapsınlar, kimse gitmesin.

itsasin

bakınız kafası çalışan ve kafası çalışmayanın ülkelerine etkileri.beter olun tc vatandaşları .