Görüş Bildir
Haberler
Akdoğan: Türkiye'ye 'Sınırı Aç' Diyenler Önce Kalplerini Bu İnsanlara Açsınlar

Akdoğan: Türkiye'ye 'Sınırı Aç' Diyenler Önce Kalplerini Bu İnsanlara Açsınlar

Onedio Medya
12.02.2016 - 16:40

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'ye 'sınırı aç' diyenler önce kalplerini bu insanlara açsınlar' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncüpınar'da sınırda yaşananlarla ilgili açıklama yapan Akdoğan '3 milyon insanı Türkiye'ye gelirken birileri söyledi diye almadık, ahlaken aldık' diye konuştu.

Akdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

'Şu ana kadar Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı sayısı 2 milyon 627 bin. 172 bin Iraklı da bulunuyor Türkiye'de. Son hafta içerisinde yeni bir göç dalgası yaşandı. Rusya'nın bombardımanı sonucunda yeni göç dalgasına karşı yeni kamplar kuruldu. Sınırın ötesinde 9 adet kamp mevcut. Bu kamplarda yaklaşık 100 bin kişi kalıyor. Bunların ihtiyaçları da aynı şekilde karşılanıyor.

STK'lar buralarda hizmet veriyor. Sınırda bir birikme söz konusu değil. Son söylediğimiz 35 bin kişi de kamplara yerleştirildi. Burada tabii 'niye bu insanlar alınmıyor' gibi eleştiriler var. Biz 3 milyon insan alırken başkalarının söylemiyle almadık. Türkiye bugüne kadar hep yalnız bırakılmıştır. Türkiye'ye yardım etmeyen ülkeler şimdi 'Türkiye sınırı açsın' diyor, bunlar yanlış şeyler.

Yeni bir kamp hazırlığı içindeyiz. Hemen sınırın kenarına en uzun olan kamp 3 kilometre içeride.

Türkiye açık kapı politikasını devam ettiriyor. 3 milyona yakın insanı birileri dediği için almadık. Türkiye kendi kendisine kucağını açmıştır. Kimsenin Türkiye'ye insanlık dersi verme gibi bir hakkı olamaz. Türkiye yalnız bırakılmıştır, Türkiye'ye yardım etmeyen ülkeler Türkiye sınırını açsın diyorlar. Ölümden kaçan kim varsa biz kapımızı açıyoruz ancak bazen karşı tarafta Türkiye zorda kalsın diye göç dalgaları zorlanabiliyor. Okullar, hastaneler, ılımlı muhalefet vuruluyor.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın